Kultur

Kyrkja har alltid vore ein sentral kulturaktør; som oppdragsgjevar for bildande kunstnarar, som arbeidsgjevar for musikarar og som ein stad der kunst er ein integrert del av det som blir formidla.

I dag er kyrkjene blant dei viktigaste kulturarenaene i landet, og mykje brukt som konsertstader i bygder og byar. Med kulturmeldinga  « Kunsten å være kirke» og etableringa av kulturrådgjevarstillingane, er kunst og kultur blitt eit fokusområde for Den Norske Kyrkje.

I Møre bispedøme er det mykje flott kulturarbeid i som skjer kyrkjene. Møre har ein egen kulturrådgjevarstilling som skal inspirere til auka kulturarbeid i kyrkjene i bispedømet, og fungere som eit mellomledd mellom kunstnarar, kunst- og kulturinstitusjonar og kyrkja.

Er du tilsett eller soknerådsmedlem, kunstnar og/eller artist, og har spørsmål om kunst- og kulturarbeid i kyrkja/kyrkjelyden, kan du ta kontakt med kulturrådgjevar John Erik Brakstad.

Til dømes om de:
- Ønskjer å lage et kulturarrangement, og treng råd om finansiering
- Treng tips til kunstnarar/fagfolk eller arrangement som kan passe dykkar kyrkje/ kyrkjelyd.
- Treng fagkompetanse til spørsmål rundt kunst- og kulturtiltak i kyrkjelyden.

Kulturarrangørar og kunstnarar er også hjertelig velkomne til å spørje kulturrådgjevaren til råds om kunst, kultur og kyrkje!

Kulturrådgjevaren kjenner godt til mange spennande kunst og kulturprosjekt i kyrkjene i Møre bispedøme, og har svært god kontakt med fleire festivalar og utstillingsarenaer m.m.

Kontaktinformasjon for Møre bispedømeråd - Møre biskop

Besøksadresse: