Folketonemesse Kristi himmelfart

På Kristi himmelfartsdag, også kalla helgemessa, 10. juni, er det gudsteneste i Ulstein kyrkje kl. 11. Dette blir ei "Folketonemesse": Alle salmane er folketonar, eller folketoneliknande salmer. "Himmelspretten" har forteljinga om Jesu opprykking til himmelen som tema.

Kva betydning har denne hendinga for oss i dag, kva betyr dette for teologien og for kyrkja?

Vi har fått med oss talentfulle Johannes Davidsen på fiolin, som vil krydre kyrkjelydsongen med fiolinen sin, og spele 2 nummer utanom saman med piano. Her må postludiet særleg nemnast: Ein sprudlande, folkeleg sistesats frå ein fiolinsonate av Wolfgang Amadeus Mozart. Kom bli med på festen!

Kontaktinformasjon for Ulstein sokn

Besøksadresse: