Informasjon og påmelding til dåp

Her finner du informasjon om dåp i Høyanger

Dåpen er ei feiring av livet. I dåpen blir vi bore fram for Gud, enten vi er små eller store.

Gjennom dåpen vert vi ein del av kyrkja, eit fellesskap som strekker seg over heile verda - og gjennom alle tider.

Det er ei markering der barnet har alle sine viktigaste støttespelarar rundt seg, og der Gud lovar å følge barnet alle dagar.

Dersom du bur i Høyanger og ynskjer å døype eit barn her, sender du inn eit eletronisk innmelding skjema som du finn lenger nede på denne sida. Vel kyrkje og to datoar (sjå gudstenesteplanen på Kalender).

Dersom du bur ein annan stad enn Høyanger, men likevel ynskjer å døype barnet ditt her kan du ta kontakt med kyrkjekontoret via telefon eller e-post og avklare aktuelle gudstenester (sjå gudstenesteplanen på Kalender). Deretter tek du kontakt med ditt lokale kyrkjekontor. Ein prest der du bur vil så ha dåpssamtale med foreldre og den lokale kyrkjelyden har ansvar for vidare oppfølging etter dåpen.

Om du klikkar her finn du generell informasjon om dåpen frå Den norske kyrkja sentralt (www.kyrkja.no).

I bunn av denne artikkelen finner du skjemaet.

PÅMELDING DÅP FRÅ SEPTEMBER 2021: I samband med endra retningslinjer frå 25. september er det no opna for dåp i nokre av dei ordinære gudstenestene. Samstundes er det framleis sett opp ein del eigne dåpsgudstenester. Ta gjerne kontakt med kyrkjekontoret dersom du har spørsmål. Maksimalt tal på frammøtte ved gudstenestene varierer frå kyrkje til kyrkje. Vi arbeider ut frå kyrkja sin smittevern-rettleiar.

Dåpsmelding

Soknetilhørighet ved dåp til barnet (Kan sjekkast på: kyrkja.no/nb-NO/om-kirken/kontakt-oss/finn-din-menighet)
Fadrar: Barnet skal ha minst 2 fadrar, og dei må ha fylt 15 år. Foreldre kan ikkje vera fadrar. Minst 2 av fadrane måvære til stades ved dåpshandlingen.
Som fadrar kan det berre veljast personar som er medlemmer i Den norske kyrkja (DnK), eller andre kristne som ikkje forkastar barnedåpen.
Fadder1 er medlem i den norske kyrkja
Fadder2 er medlem i den norske kyrkja
Fadder3 er medlem i den norske kyrkja
Fadder4 er medlem i den norske kyrkja
Fadder5 er medlem i den norske kyrkja
Fadder6 er medlem i den norske kyrkja
Når du no trykker "Send inn" skal du få ein kvittering for at skjemaet er sendt inn. Dersom du ikkje får dette blir du i staden sendt til toppen av sida. Du må då bla deg nedover til du finn ei raud markering rundt feltet eller felta som er feil.

Kontaktinformasjon for Høyanger kyrkjelege fellesråd

Marcus Thranesgate 3