Instrumentenes dronning inntar byen

For tredje år på rad inviterer Den norske kirke i Oslo hele byens befolkning til orgelfestival. –Festivalen åpner og slutter i Oslo domkirke 5. og 13. oktober. Vi inviterer til 18 konserter i 14 kirker. Nytt av året er at vi har produsert en festivalfilm, sier kirkeverge Robert Wright.

-Formålet med Oslo Orgelfestival er å skape orgelglede i byen og vise frem instrumenter, musikk og kirkemusikere av ypperste klasse. I tillegg får vi høre en rekke kor, solister og andre instrumenter klinge sammen med orgelet. Vi får gjestebesøk fra internasjonalt anerkjente artister fra inn- og utland, lover Kirkevergen i Oslo.

Victoria fra Norske Talenter

13 år gamle Victoria Ulriksen, kjent fra Norske Talenter og elev av Kåre Nordstoga, blir å høre i Sofienberg kirke 9. oktober sammen med andre unge orgeltalenter. Det vil være mulig for pressen å høre Victoria og andre av våre organister i et eget pressemøte 8. oktober kl 12 i Uranienborg kirke.

Film

Hvert år byr festivalen på en overraskelse. I år er det produsert en 8 minutter lang film der 14 kantorer spiller samme stykket på 16 forskjellige orgler. Filmen kan se i kort og lang versjon på festivalens facebookside. Filmen er en festdemonstrasjon av byens orgelpark og enestående konsertarenaer.

Spennende program

-Vi serverer et variert program i kirker spredt over hele byen. Og vi tror alle, også de som ikke trodde de var glad i orgel, kan finne sin konsert i en kirke nær seg i løpte av uke 41, sier kirkeverge Robert Wright.

 

Kontaktinformasjon for Oslo orgelfestival

Finn Folke Thorp
E-post: ft424@kirken.no
Telefon: 951 93 602 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"