Kausland kyrkje

I samband med bygginga av Sund kyrkje i 1870-årene, vart spørsmålet om å byggje ei kyrkje for vestre del av soknet reist. I 1877 vedtok kommunestyret å byggje ei kyrkje på Kausland. Kyrkja vart vigsla 24. august 1881.

Kyrkja hadde opprinnelig eit treskipa langhus under felles tak, og eit lågare og smalare kor i aust. I korets forlengelse lå eit lite prestesakristi, og vest for langhuset sto eit tårn. Ved ombygninga i 1963 vart langhus, kor og tårn omgitt av ein «omgang». Kyrkja har 385 sitteplassar.

I tilknyting til kyrkja ligg det eit kyrkjelydshus som vart bygd i 1996.

Adresse:
Kyrkjebryggja 20