Diakoni - kyrkja si omsorgsteneste

Diakoni er kyrkja si omsorgsteneste. Det er evangeliet i handling og dreier seg om nestekjærleik, inkluderande felleskap, vern om skaparverket og kamp for rettferd.

(Sjå nederst på sida for ressursar, dokument og lenker)

Spennet er stort frå den kvardagslege omsorgen for naboen via arbeid for klima til internasjonalt engasjement for nedkjemping av fattigdom.

Diakonien ynskjer å fremje respekt og verdigheit og vil bidra til at menneske kan leve i forsoning med seg sjølv og andre, og til å myndiggjere menneske i eiga liv. Det dreier seg om å bidra til at menneske får teke vare på rettane sine.

Dette er visjonen for den diakonale tenesta i Den norske kyrkja (henta frå Plan for diakoni):
Guds kjærleik til alle menneske og alt det skapte, verkeleggjort gjennom liv og teneste.

Webinar om plan for diakoni

22. oktober ble det avholdt webinar i forbindelse med revidert plan for diakoni. Webinaret kan du se i opptak i lenke under, og i det timeslange opptaket kan du se ulike og underholdende videoer om diakoni, samtale om hvordan man kan løfte diakonien og knytte den til bærekraftsmålene, og en helt ny video med salmen Gud, du sender ditt regn, skrevet av Ingrid Brækken Melve og Solveig Spilling Bakkevig. Videoen finner du også i lenke under. I videoen hører du Harald Eikeland, Ben Solheim, Børre Møinichen, Nina Pernille Munkgsgaard, Ole Louis Lilløy og Bjarne Ormestad. Videoen er produsert av Arnsten Ariansen.

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings for this website / Location -> "Allow"