- Samarbeid med andre er å bidra der vi er

April Holten begynte som rådgiver diakoni og samfunn ved Hamar bispedømme 1.februar. Hun er opptatt av at vi skal se hverandre der vi er.

«Det står ingenting i Bibelen om at den barmehjertige samaritan reiste rundt og hjalp folk, men han stoppet opp når nøden sto foran ham på vegen.» Ordene tilhører April Holten,vår nye rådgiver for diakoni og samfunn. 

Rådgiveren i diakoni og samfunn har et faglig ansvar for alle diakonene i Hamar bispedømme – 24 per dagsdato. April kommer til Hamar bispedømme fra Familevernkontoret, der hun har jobbet som par og familieterapeut. Hun har også en egen praksis innen fagfeltet som hun velger å beholde i fortsettelsen.

Utover å ha et faglig ansvar for diakonene, innebærer også jobben som rådgiver også å være tilgjengelig som støtte for menigheter uten diakon i deres arbeide med å ha fokus på diakonien. Hun har tatt Master i familieterapi og systemisk praksis ved VID vitenskapelig høyskole.

April har i løpet av sine 50 år bodd og virket i 3 ulike land. Hun er oppvokst i Canada, som ungdom bodde hun i Seattle i USA der hun traff en nordmann ved navn Torstein. De flyttet sammen til hans hjemby Oslo, før livet førte dem videre til Finnmark og 6 år på Porsangermoen.  Senere har de flyttet på seg til ulike steder. De har blant annet bodd i Elverum i 14 år, i Minneapolis, Minnesota i 3 år, og nå på Hamar siden 2016. April har også jobbet som lærer i Finnmark og som soknediakon i Våler i Solør i perioden 2004-2014.

Diakoni innebærer «å elske vår neste som oss selv». April er opptatt av at det gjør vi når vi som enkeltmenneske, menighet og kirke ser behovene som står i vår vei, og stopper opp og gjør det vi kan. Hun understreker at en måte å se behovene er å samarbeide med andre aktører i kommunene, lese levekårsundersøkelser, se på FNS bærekrafts mål og stille spørsmålet om hva vi kan bidra med.  

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"