Ny rådgiver på bispekontoret

Hun vil ha en jordnær kirke som er en del av folks hverdagliv og er tilstede der folk er. Gunnhild Hauge Bjørdal har en lang og mangfoldig yrkeskarriere der barn og ungdom alltid har stått i sentrum. Nå blir hun rådgiver for andre som jobber med denne aldersgruppa.

- Jeg er blitt så godt tatt imot, stråler Gunnhild når hun tar imot blomsten fra kirkefagsjef ved bispedømmekontoret, Kenneth Hansen.

Hun kommer fra en hverdag kateket og leder for trosopplæringen i Vestre Toten. Nå skal hun rådgi andre som jobber med barn og unge. - Tiden var inne til å gripe den muligheten som kom, sier Gunnhild.

Hun har lang fartstid i skolen, og i kirken som kateket og trosopplærer. Blant annet har hun jobbet som prosjektleder for et trosopplæringsprosjekt i Hamar bispedømme, hun har vært daglig leder på Mesnalia leirsted og kateket i Ringsaker.

Natur og miljø ligger hjertet nær. På et småbruk i Gaupen driver hun og mannen økologisk. 

Masteroppgaven sin skrev hun om samisk natursyn i Den norske kirkes trosopplæring. Hele oppgaven finner du under teksten. Hun ønsker at avhandlingen skal bli et bidrag til opplæringsmetoder som gir barn og unge verdier og redskaper til å leve et liv for en rettferdig verden, i et skaperverk som også generasjoner etter oss skal få glede av.

Gunnhild startet i rådgiverstillingen 1. desember. Fortsatt skal hun jobbe en dag i uken med trosopplæring i Vestre Toten. Det syns hun er fint. Hun trives der det skjer, i menighetene. Fra april, blir hun fullt og helt på bispedømmekontoret på Hamar.

- Det er jo menighetene som er Den norske kirka, sier Gunnhild. Nå vil hun gjøre det hun kan, for å støtte dem i arbeidet. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"