Internasjonal kvinnekafé

På internasjonal kvinnekafé samles kvinner fra mange land til sosialt, kaffe og språktrening. Mange frivillige er aktive som lærere og sjåfører. Kvinnene kommer fra Dikemark asylmottak og fra nærmiljøet.

Det er et godt miljø, dyktige lærere og mye latter disse dagene. Vi møter kvinner som har veldig ulike utgangspunkt, og den beste opplæringen skjer en til en. Heldigvis har det vært stort engasjement og flere frivillige som har meldt seg til tjeneste slik at vi har kunnet gjennomføre det på denne måten. Vi har tre pensjonerte lærere som bidrar til at det blir kvalitet over den tilrettelagte undervisningen.

Vi starter alltid med introduksjon og prat over en kopp kaffe. Det sosiale aspektet har stor betydning. Utviklingen er at antallet flyktninger har gått ned. Det har også vært en utvikling på tilbudet inne på asylmottaket at de selv arrangerer bl.a. språkkurs, strikkekurs, svømmekurs. Det gledelige er at mange har fått bosetting i området og de inviterer vi inn til fellesskapet og vi kan bygge mer langvarige relasjoner.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"