- Trist å avlyse de ordinære påskegudstjenestene

- Det er trist at vi for andre år på rad må avlyse gudstjenestene i påsken. Det er likevel viktig at vi deltar i denne nasjonale dugnaden, sier fungerende biskop i Nidaros Ragnhild Jepsen.

Kort tid etter at regjeringen tirsdag kveld presenterte nye nasjonale smittevernstiltak, besluttet Den norske kirke å anbefale at alle gudstjenester avlyses frem til 12. april.

Les pressemelding fra Den norske kirke her.

Dette tas til følge i Nidaros bispedømme, og det betyr at det ikke blir noen ordinære gudstjenestefeiringer i påsken.

- Påsken er kirkens store høytid, og jeg forstår at mange i dag er lei seg over å ikke kunne feire den i kirken. Men nå er det viktig at vi alle tar dette taket for å få ned smittetallene, sier den fungerende biskopen i Nidaros.

NB: DIGITALE GUDSTJENESTER FRA NIDAROSDOMEN PÅSKA 2021

Digitalt tilbud

I store deler av Trøndelag, og i Trondheim, har det de siste dagene vært et lavt smittetrykk. Det kan gjøre det vanskelig å forstå at gudstjenester må avlyses. Ragnhild Jepsen understreker likevel at det er avgjørende å at alle menighetene i Nidaros følger opp, slik at det nasjonale smittetrykket kan reduseres. Dette blir spesielt viktig i påskeferien, hvor man må regne med mer mobilitet.

- Så vil det bli et digitalt tilbud, slik at folk kan få mulighet til gudstjenester på skjerm alle dager i påsken. Dette vil være tilgjengelig på nettsidene til Den norske kirke, Nidaros bispedømme og noen lokale menigheter, sier Jepsen.

Kan gjennomføre begravelser, vigsler og dåp

Selv om gudstjenestene avlyses de neste ukene, vil begravelser, vigsler og dåp kunne gjennomføres som planlagt. Det er tillatt å gjennomføre begravelser med 50 deltakere, eller færre der det er strengere lokale tiltak. Vigsler og dåp er underlagt de nasjonale begrensninger på 20 deltagere (innendørs).

De nye nasjonale tiltakene påvirker ikke barne- og ungdomsarbeidet i kirken.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"