Einar Strøm ordinert som prest i Fosenkatedralen

Så fullsatt som det går an i koronatider, tok menighetene i Osen og Roan imot Einar Strøm som sin sokneprest i Roan kirke søndag 23. august.

Han har vært sauebonde og kirkegårdsarbeider, misjonær og bibelskolelærer - og nå er Einar Strøm klar som sokneprest hjemme i Osen og Roan.

«Nå kan sauebonden i Roan bli prest på heltid» (19.9.2019)

I sin hilsningstale fortalte biskop Herborg Finnset om da Einar startet som kirkegårdsarbeider i Åfjord i 2018, og hvordan det raskt ble klart at han kunne brukes som noe mer. Med sin allsidige bakgrunn ble han også etterhvert godkjent av «Kirkerådets evalueringsnemd» for presteordinasjon selv om han ikke har full presteutdanning. 

- Det er godt å få en prest som kjenner lokale forhold, og som har den erfaring og varme - og de samarbeidsevner - som Einar Strøm har. Under ordinasjonsgudstjenesten fikk vi oppleve en opplagt og nærværende prest, som fikk oss til å lytte med både alvor og skråblikk, sa biskopen.

Også ordførerne i Osen og Åfjord, som omfatter området hvor Einar Strøm skal være sokneprest, hadde hilsener, hvor det lokale samarbeidet med kirka ble fremhevet. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"