«Sammen som kirke i hele verden» Nord-Hålogaland bispedømmes misjonssolidaritet under korona-pandemien

Tidsrom:
Pinse 2020 - St.Hans 2020

 

Bakgrunnen for aksjonen:  
Den norske kirke er en privilegert kirke med en trygg økonomi. De fleste kirker verden over må leve under helt andre rammevilkår enn hva vi gjør.

Derfor ønsker Nord-Hålogaland biskop og bispedømmeråd å ta initiativ for å sette den internasjonale kirkes utfordringer i fokus i en svært krevende tid.

Kirker og partnere som SMM organisasjonene samarbeider med har store diakonale oppgaver i møte med koronakrisen. Samtidig med dette mangler organisasjonene inntekter til å opprettholde sine ordinære forpliktelser. 

I denne situasjonen vil Nord-Hålogaland biskop og bispedømmeråd utfordre menighetene i Nord-Hålogaland til misjonssolidaritet!

 

Hovedmål: 
Aksjonen ønsker å mobilisere menighetene til innsamling gjennom informasjon og inspirasjon.
Bispedømmets oppgave er å mobilisere og veilede for å skape best mulig engasjement lokalt. 

Dette skjer gjennom menighetenes solidaritet med søsterkirker og partnere som rammes hardt av korona-pandemien og som vi har et særlig ansvar for gjennom eksisterende samarbeid med misjonsorganisasjonene.

Koronapandemien tydeliggjør hvordan vår verden henger sammen. Den norske kirke er del av den verdensvide kirke.  Samtidig har den kanskje verdens beste apparat til å møte denne situasjonen.
Derfor ønsker aksjonen å vise det globale ansvar Den norske kirke har gjennom sine menigheter!

En slik aksjon er tett knyttet til Kirkens oppdrag og budskap. Her er det en dyp sammenheng mellom Pinsefeiringen og kirken som et verdensvidt fellesskap. Kirken er bærer av håpet om nytt liv!

 

Samarbeidsorganisasjoner: 
Den norske kirke har et langvarig og forpliktende samarbeid med SMM for sitt internasjonale arbeid. Mange av menighetene i Nord-Hålogaland bispedømme har inngått avtale med en eller flere av disse organisasjonene.  

Vi ønsker å være med å utruste søsterkirker og lokale partnere til å utgjøre en forskjell i en vanskelig tid.  “Sammen som kirke i hele verden” er en innsamlingsaksjon til hardt rammede søsterkirker i koronatiden. Midlene til de lokale kirkene kanaliseres gjennom SMM (Samarbeid menighet og misjon) organisasjonene, se www.kirken.no/smm

 

Utfordring!

  • Vi utfordrer den enkelte menighet til å være med på innsamlingsaksjonen! Registrer din menighet i denne linken. Husk å skrive Nord-Hålogaland bispedømme i kommentarfeltet.

https://response.questback.com/isa/qbv.dll/ShowQuest?QuestID=5468960&sid=z6GMUS517F

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"