Kirkevalget 2019 starter nå!

Forberedelsene til Kirkevalget 2019 er i gang i Sør-Hålogaland bispedømme. 8. og 9. september 2019, skal det velges nye menighetsråd i alle menighetene i landet og nytt bispedømmeråd i hvert bispedømme. Bispedømmerådene utgjør til sammen Kirkemøtet som er Den norske kirkes øverste organ. Valgene skjer samtidig med valg til kommunestyrer og fylkesstyret.

Valgråd

Bispedømmerådet har valgt et valgråd som skal ha ansvar for gjennomføringen av valget. Dette består av leder Marta Botne, prost, Narvik, nestleder Vigleik Aas, Bodø, Ine Kristin Risvik, Rana, Tore Larsen, Meløy, Ingrid Olsen, Værøy og to varamedlemmer, Arnt Håkon Nordkil, Fauske og Line Elisabeth Aaselid, Bodø.

Stille lister?

Til Bispedømmerådsvalget som også er et valg av den norske kirkes øverste organ: Kirkemøtet, kan grupper som ønsker det stille liste slik som partiene gjør det i kommunevalget.  Det kan enten være som representanter for nominasjonsgrupper som er registrert på nasjonalt nivå eller som ei gruppe her i bispedømmet. Nominasjonsgrupper søker Kirkerådet om registrering og fristen for dette er 2. januar 2019. For ei registrert gruppe er det et lokalt styre som kan stille liste. Hvis ei lokal gruppe som ikke er registrert ønsker å stille liste må en levere lista sammen med underskrift fra minst 100 personer med stemmerett ved valg av leke medlemmer i bispedømmet, der maksimalt 50 prosent av underskriverne kommer fra ett og samme sokn. 

Valgrådet oppfordrer nominasjonsgrupper til å stille lister.

Nominasjonskomite valgt av menighetsrådene

Det blir også opprettet en nominasjonskomite med representasjon fra alle prostier. I løpet av februar skal representanter fra alle menighetsråd i hvert prosti velge medlemmene til nominasjonskomiteen. Nominasjonskomiteen setter opp ei liste som blir en av de gjeldende ved valget. Til denne listen oppfordrer vi menighetsråd og enkelt personer til å foreslå kandidater. Nominasjonskomiteens liste bør ha bredde i kandidatenes syn på aktuelle kirkelige spørsmål.

Valget er viktig

I de nærmeste årene avgjøres mange viktige saker i kirka. De siste årene har liturgiene i kirka vært i endring. Det er Kirkemøtet som har satt malen for disse sentralt og menighetsrådet som fastsetter innenfor rammene som er gitt, hvilke melodier skal brukes mm. I årene framover vil dette arbeidet fortsette. Vi står også framfor en endring i kirkeloven som kirkemøtet har avgjørende innflytelse på. Videre vil det bli avgjort hvordan kirka skal finansieres. Valget avgjør hvem som skal gi råd og bestemme i kirka. Derfor er det viktig å være med å velge.

Kontaktinformasjon for Den norske kirke, Sør-Hålogaland bispedømme

Sør-Hålogaland bispedømmekontor
Tolder Holmers vei 11
8003 Bodø

Faktura adresse:    Nb. husk faktura referanse : 300 og kost steds nr. og navn på bestiller.

EHF faktura: Obs! ny elektonisk adresse f.o.m. 01.01.2017 org nr.: 818066872

Send faktura på e-post som Pdf. fil: mb.12908@xledger.net  kun en faktura pr sending.

Pr post : Den norske kirke, Scanningsentralen Rjukan Næringspark, 3660  RJUKAN

 

 

Sentralbord:
75 54 85 50

Telefontid:
09.00-14.00


Bispedømmerådet:
shbdr@kirken.no

Biskopen:
shbiskop@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"