– Gud har gitt oss alle samme håp

– Allehelgensdag står som merkedag ved inngangen til mørketida. I kirkeåret har den fått festens og oppstandelsens hvite farge, skriver biskop Anne Lise Ådnøy.

Årstider skifter og minner oss om at vi er underlagt samme lover som alt liv. Det er tida for høst med spor av død. Gud ga oss mennesker samme utgangspunkt: alle er vi like sårbart utsatte for sorg. Men samtidig som mørket kryper innpå, forbereder vi våren og setter løk som skal blomstre. 

Slik vi har samme utgangspunkt og vilkår, har Gud også gitt oss samme håp. Gud er like nær hvert eneste menneske. Jesus er den som gir håpet ansikt. Tre ganger forteller evangelistene at Jesus kalte døde mennesker tilbake til livet. Det var tegn på den seier han vant over døden påskedag. Gud lar oss se framover også når døden rammer. 

Mange kirker har åpne dører lørdag og/eller søndag den første helga i november. Allehelgens-tradisjonen rører ved kirkas sentrale oppgave: å vise omsorg og forkynne håp. Slik bor trøstens Gud i våre bygder og byer. 

 

Biskop Anne Lise Ådnøy

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"