– Koronakrisen er en "glokal krise"

– Som kristne og som kirke er vi en del av et stort internasjonalt fellesskap, sier leder for SMM i Stavanger, Haakon Kessel. Han bruker ordet "glokal" om hvordan globale utfordringer må løses lokalt.

– Covid har påvirket oss alle i ulike grad. I Norge har vi tross alt gode støtteordninger i en slik krisesituasjon, likevel er det lett å bli selvopptatt. Det er viktig å løfte blikket ut over oss selv, som kristne og som kirke er vi en del av et stort internasjonalt fellesskap, sier Kessel. 

Ny NMS-leder
Kessel er leder i SMM utvalget i Stavanger bispedømme, han er tidligere misjonær og sokneprest i Ræge menighet. Nylig ble han ansatt som leder for NMS Global. Med seg inn i den nye jobben har han et ord som beskriver både en arbeidsmåte og et tankesett, og som er særlig aktuelt i dagens krise.

– Med ordet "glokal" menes i denne sammenheng at krisen har gitt globale ufordringer, som må få lokale løsninger. I denne tiden må vi vise solidaritet og omsorg med våre brødre og søstre, blant annet ved å støtte opp om slike gode tiltak som aksjonen "Sammen som kirke i hele verden". Det er en viktig del av vår kristne identitet å vise omsorg og kjærlighet for hverandre, avslutter Kessel. 

Nøden har ingen sluttdato
Aksjonen "Sammen som kirke i hele verden" har satt en sluttdato 23. juni. Det er imidlertid fullt mulig å fortsette med tiltak og aktiviteter så lenge menigheten ønsker! Etter 23. juni vil det fortsatt være kriser, nød og hjelpebehov hos søsterkirker i hele verden. Så det er bare å fortsatt brette opp ermene, hvis menigheten ønsker å løfte fram sitt misjonsprosjekt eller andre innsamlingemål i denne tiden. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"