Integreringsarbeid

20.mai 2016 startet Marianne Haugvik Hodne i en 20% stilling som Integreringskoordinator i Alta menighet.

Ved hjelp av flere bedrifter i næringslivet og bidrag fra Alta kommune ble stillingen gradvis utvidet, og fra 1.desember 2016 var den 80%. I dette treårige prosjektet blir samarbeid på tvers av organisasjoner, idretten og frivillige høyt vektlagt. Jobben innebærer å koordinere og legge til rette for å øke asylsøkere og flyktningers deltagelse i idrett og andre aktiviteter i Altasamfunnet. Det handler både om å integrere i allerede eksisterende tilbud og aktiviteter, samt skape nye arenaer for integrering og møter mellom nordmenn og våre nye landsmenn. I nyhetsbrevet (se link nederst på siden) kan du lese mer om hva arbeidet innebærer.

Målsetting: Inkludere asylsøkere og flyktninger i allerede eksisterende tiltak i menigheten, samt å bidra til å legge til rette for integrering i Altasamfunnet. Gi gode fellesskapsopplevelser på forskjellige arenaer i Alta, i naturen og gjennom aktivitet som kan bidra til integrering, bedre fysisk og psykisk helse, og utvidet nettverk.

Hvordan? Gjennomføring av treårig prosjekt, med egen integreringskoordinator ansatt i Alta menighet. Samarbeid mellom Alta menighet og andre organisasjoner, idretten, bedrifter, andre kristne menigheter og frivillige i Altasamfunnet. 

Ressurser: Integreringskoordinator, diakonen og frivillige. Mat, transport, utstyr. Samarbeid med Alta Røde Kors, Alta IF, Sanitetsforeningen, Alta kommune, bedrifter, Alta mottak og flyktningtjenesten. 

Tid for gjennomføring: Kontinuerlig

Kontaktinformasjon for Alta kirkelige fellesråd

Alta kirkekontor ligger i underetasjen på Nordlyskatedralen Alta kirke.

Kontoradresse: 

Markedsgata 30

9510 Alta

 

Postadresse:

Postboks 1172

9504 Alta

E-post: kirken@alta.kirken.no

Tlf: 78 44 42 70

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"