Allehelgenkonsert i Domkirken

Søndag 3. november inviterer vi til storslagen Allehelgenkonsert med Bergen Domkor, Ole Bull kammerkor, Filharmonien og harpist Johannes Wik.

Ørjan Matres harpekonsert er inspirert av harpens mytiske status og Miltons episke dikt om det tapte paradis. På allehelgensdag minnes vi de døde, slik Luigi Cherubini gjorde med sitt dramatiske rekviem til minne om Ludvig XVI.

Kjetil Almenning, dirigent
Johannes Wik, harpe
Sigurd Melvær Øgaard, orgel
Ole Bull Kammerkor
Bergen Domkor
Bergen Filharmoniske Orkester

Ørjan Matre: ‘’…yet from those flames no light’’, Harpekonsert (urfremføring av ny versjon)
Luigi Cherubini: Requiem i c-moll for kor og orkester

Italienske Luigi Cherubini var en av de store operakomponistene mot slutten av 1700-tallet, og komponister som Beethoven, Berlioz og Brahms mente at hans grandiose rekviem, komponert til minne om den siste franske eneveldige kongen, Ludvig XVI, var det vakreste man kunne få høre. Beethoven uttalte at «dersom jeg skulle skrevet et Rekviem, ville jeg brukt Cherubinis som eneste modell», og det ble sågar fremført i hans egen begravelse. Det intense og dramatiske verket, som er skrevet for kor og orkester, ble urframført i St. Denis katedralen, de franske kongenes gravkirke, på dagen 24 år etter at Ludvig XVI ble henrettet og lagt i en umerket grav.

Siden 1765 har harpen vært å finne i logoen til Musikkselskapet Harmonien. Ørjan Matre tok utgangspunkt i harpens mytiske status da han i 2015, med vårt orkesters lange historie som bakteppe og John Miltons episke dikt Paradise Lost, skrev et nytt verk for orkesterets harpist Johannes Wik. Konserten ble urframført av Bergen Filharmoniske Orkester i jubileumsåret 2015.

 

Bergen domkirke søndag 3. november kl. 18.00

Billetter: www.harmonien.no

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"