Salmer til lunsj og kvelds

Syng med på kjente og kjære salmer under salmelunsj for eldre i Domkirken og salmekveld i Mariakirken torsdag 26. september.

Torsdag 26. september kl. 11.00 kan du bli med å synge på kjente og kjære salmer i Bergen domkirke. Vår diakonimedarbeider Camilla Grimsby er varmt vertskap! Velkommen til allsang under Autunnalen. 

Den nynorske salmeskatten
Samme dag er det salmekveld i Mariakirken. I anledning 150-år jubileet for utgivelsen av Elias Blix` Nokre Salmar, står den store nynorske salmeskatten i sentrum av Mariakirken torsdag 26. september kl. 19.30. 

Per Magnus F. Sandsmark, direktør for Nynorsk kultursentrum, er gjest og forteller blant annet om Blix og nynorsk salmetradisjon. Festivalsjef Kjetil Almenning er konferansier, og Karstein Askeland, kantor i Mariakirken, akkompagnerer fra orgelet. 

"Loffuer Gud i Fromme Christne"

Det blir også allsang fra Norges eldste koralbok. LW 1664, som sannsynligvis var i bruk i Nykirken i Bergen fra 1680-tallet til 1760-tallet. Vi synger oss gjennom alle vers på kjente og ukjente klassikere - i garantert arkaisk språldrakt. 

Med forsangere fra Søreide menighet, sogneprest i Fana, Lars Martin Hol og organist Ingrid E. Hagen. 


Gratis inngang!

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"