Informasjon om konfirmasjonsgudstjenester i august

Informasjon angående gjennomføring av konfirmasjoner i Bergen domkirke menighet  29. og 30. august 2020.

Kjære foresatt(e) med konfirmant i Bergen domkirke menighet 2019/2020.  

På grunnlag av den informasjonen vi nå sitter på fra myndighetene og Den norske kirke sitt arbeidsutvalg i forbindelse med koronapandemien, har vi fattet en plan for gjennomføring av konfirmasjonene den siste helgen i august som det ble opplyst om tidligere i vår. Noen endringer har måtte blitt gjort angående kirke og antall gjester per konfirmant, men tidspunkt og dato for den enkelte konfirmant er ivaretatt i høyst mulig grad og vil forhåpentligvis ikke få de store følgene for resten av dagen.  

Se dokument for smittevernregler i forbindelse med konfirmasjonene nederst på siden. 

 

Plan for konfirmasjonene i BDM 2020 

Lørdag 29 august 

Domkirken kl. 11.00: 13 konfirmanter, 6 per familie + konf.= 91 personer i kirken 

Domkirken kl. 13.30: 13 konfirmanter, 6 per familie + konf= 91 personer i kirken  

Nykirken kl. 13.30: 16 konfirmanter, 5 per familie + konf.= 96 personer i kirken 

Søndag 30 august 

Johanneskirken kl. 10.30: 15 konfirmanter, 5 per familie + Konf= 90 personer i kirken 

Johanneskirken kl. 13.00: 16 konfirmanter, 5 per familie + konf.= 96 personer i kirken  

 

Valgene begrunnes med følgende punkt 

  • Konfirmasjonene gjennomføres 29. og 30. august uavhengig av restriksjonsnivå som da måtte gjelde, ettersom en ny utsettelse er vurdert lite gunstig for alle involverte parter. Vi vil lage en fin og viktig stund på de restriksjoner som er lagt per slutten av august. 
  • Vi planlegger ut fra et maks antall på 100 tillatt i kirkene. Blir tallet lavere blir antall familie per konfirmant redusert i gudstjenesten. Det samme gjelder med tillatelse til flere tilstede. Endelig informasjon om antall familiemedlemmer som kan delta kommer skriftlig til familiene når konfirmantene stiller til øving før selve konfirmasjonen. Informasjonen vil også være tilgjengelig på hjemmesiden vår.  Smittevernreglene for konfirmasjonen er utarbeidet med tanke på at vi arrangerer flere konfirmasjonsgudstjenester etter hverandre. 
  • Mariakirken kan ikke benyttes på grunn av restriksjoner for bruk. Mariakirkens konfirmanter blir flyttet til Johanneskirken og beholder tidspunkt.  
  • Vi sender ut liste over tid og sted for den enkelte konfirmant. Det er mange hensyn å ta i familier og i håp om at flest mulig får best mulig løsning så sier vi at det går helt fint å bytte internt (konfirmasjonsdag og tid), men byttene må det meldes nøye til Susanne og Bernt. Frist for interne bytter er 19.juni. Endringer ut over det er ikke mulig. 


Streaming av konfirmasjonsgudstjenester

Grunnet både personvernhensyn og tekniske årsaker vil ikke konfirmasjonsgudstjenestene i Bergen domkirke menighet streames. 

Vi håper dette kan være oppklarende og ber om forståelse for vurderingene som er gjort. Ta kontakt dersom det skulle være noe. Alt godt fra oss i Bergen domkirke menighet. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"