Rekordstor konfirmantpåmelding

I år er det rekordpåmelding av konfirmanter i Bergen sentrum, og på søndag skal våre 70 nye konfirmanter presenteres for menigheten under gudstjenesten i Nykirken kl. 11.00.

- I år er det påmeldt 70 konfirmanter, og vi har en påmeldingsandel på 74,5%. Dette er noe vi er virkelig glade for og stolte over, sier konfirmantprest Bernt Forstrønen, eller Bernt prest som han kaller seg selv for ungdommene. Han forteller at han gleder seg til konfirmasjonstiden og tror det blir et kjekt konfirmantopplegg. 

- Vi tror opplegget passer perfekt for travle ungdommer som er med på mye forskjellig fordi opplegget er så kompakt. Vi samles ikke så ofte, men vi bruker tid når vi først samles. Derfor er det viktig å si at alt er obligatorisk. Konfirmantsamlinger går foran andre treninger og arrangement, forteller Forstrønen. 

- Det var veldig mange som ønsket konfirmasjon i Maria kirken – så for å gi den muligheten må vi dessverre sette restriksjoner på hvor mange som kan få plass på selve gudstjenesten. Dette informerer vi nærmere om på foreldremøtet den 8. september (rett etter presentasjonsgudstjenesten).

 

Søndag 8. september kl. 11.00 skal alle blir presentert under presentasjonsgudstjenesten i Nykirken. Slekt og venner er hjertelig velkommen.

Rett etter presentasjonsgudstjenesten blir det foreldremøte for å informere om konfirmasjonsåret, konfirmantleiren og svare på de spørsmål som dere lurer på.

_____________________________________________________________________________

Litt mer informasjon til konfirmantene

Første gang vi skal ha konfirmantsamling er lørdag 7. september i Nykirken. Er du i «Maria»-gruppen skal du møte kl 10.00 til 12.30, er du i «Peter»-gruppen skal du møte kl 13.00 – 15.30. På første samling skal vi bli bedre kjent, alle skal få Bibel og vi skal øve til presentasjonsgudstjenesten.

Søndag 8. september må alle møte presis til presentasjonsgudstjeneste. Familie og venner er velkommen!

Konfirmantene skal blant annet reise på konfirmantleir til Dyrkolbotn og vi skal ha noen gudstjenester sammen, men for det meste blir de delt opp i to hovedgrupper. Gruppene kaller vi Maria og Peter. I gruppene skal konfirmantene møte 5 hele tirsdagskvelder og 3 lørdager (i tre timer) + de gudstjenester som vi sammen skal delta på.

Kveldssamlingene på tirsdager i St. Jakob blir veldig bra! Vi samles fra kl. 16.30 til 20.30. På samlingen begynner vi med å spise middag. Videre blir det undervisning, grupper og sosialt fellesskap. På de tre lørdagssamlingene blir det litt det samme - men ikke middag.

- Vi gleder vi oss veldig til å møte dere. Vi tror og skal gi alt, for at dere skal få en fin konfirmasjonstid, sier Forstrønen. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"