Velkommen til trosopplæring for voksne!

I høstsemesteret fortsetter serien "Biskopen på hjemmebane" med foredrag og samtaler over spennende tema i Domkirken. Neste arrangement er torsdag 26. november der biskopen har med seg BT-kommentator Jens Kihl og sentrumsprest Anna B Hovda. Her finner du også opptak av tidligere foredrag.

Biskopen vil forelese over spennende tema: kristendommen og de andre religionene, kirkens historie og bibelen i moderne tid. Etter foredraget og en liten kaffepause blir det panelsamtale der det også er anledning til å stille spørsmål.

Her er høstens neste arrangement:

Tid: Torsdag 26. november kl. 19.00 i Bergen domkirke
Er alt Guds ord?

Hvordan skal vi forstå Bibelens mangfold av tekster? Kirken tror at denne boken viser oss veien til Gud og gir næring til tro, håp og kjærlighet. Men boken har også mange mørke sider og kan brukes til å fremme farlige formål. Hvordan skille mellom lys og mørke i Bøkenes bok? I panelet med biskop Halvor sitter kommentator i BT, Jens Kihl og sentrumsprest Anna B Hovda. Gratis inngang.

Arrangør: Bjørgvin kirkeakademi og Kirkekomiteen i Bergen domkirke


TIDLIGERE ARRANGEMENT (se opptak nederst på siden):

3. september: Men hva med de andre? Kristendommen og religionene»

I sin nye bok går biskopen med kraft og ærlighet inn i et spørsmål som har fulgt ham i mange tiår. Hva med de andre? Jeg er veien, sannheten og livet, sier Jesus i Johannesevangeliet. Og nettopp det er kjernen i den kristne tro. Men hva da med de millioner av mennesker som ikke er kristne? Kan de likevel ha grepet sannheten på andre måter? Finnes det håp om frelse også for dem? Kan vi be sammen på tvers av religiøse skillelinjer? Hvordan skal vi tenke og handle som kristne i møte med mennesker av annen tro?
I panelet samtaler biskop Halvor med Vebjørn Selbekk, redaktør i Dagen og Susanne Feste Ingebrigtsen. 

Torsdag 1. oktober: Kirken – en plage eller en gave?
Om kirkens og kristendommens avtrykk i historien


Hvordan kunne Jesus bli tatt til inntekt for kjetterjakt og korstog? Kommer kirken alltid løpende etter fremskrittet? Hva er «vår kristne og humanistiske arv»? Er menneskerettighetene en frukt av kristendommen? I panelet med biskop Halvor: journalist/foredragsholder Hilde Sandvik og kapellan William Grosås.

--
Torsdag 29. oktober:
Et møte med Tanja Michelet

Sin fars datter - veien til tro! For å trenge noe dypere inn i hvordan det oppleves å være troende i et sekulært miljø har vi invitert Tania Michelet. Tania er datteren til Jon Michelet og vokste opp i et hjem som var preget av foreldrenes ateistiske livssyn.

På tross av dette har hun i voksen alder latt seg døpe og blitt en aktiv kristen. Hvordan var det å vokse opp i et ateistisk miljø og ønske å være en kristen?

Tanja Michelet forteller åpen om sitt forhold til sin far Jon Michelet og sitt forhold til tro i samtale med domprost Gudmund Waaler.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"