Den nye kapellanen deltar på Farmen

Thor Haavik, nyordinert prest fra Loddefjord, er en av deltakerne på høstens Farmen på TV2. Han starter i høst i Salhus menighet, og har fått dispensasjon av biskopen til å starte litt senere enn planlagt.

Thor Haavik skulle egentlig startet i jobben som kapellan i Salhus menighet i august, men fikk dispensasjon av biskop Halvor Nordhaug til å vente noen måneder, til innspillingen av det populære realityprogrammet Farmen er ferdig. 

Øystein Skauge er prost i Åsane, og blir Haavik sin nærmeste overordnede. Han bekrefter at Haavik fikk grønt lys av biskop Halvor Nordhaug til å delta, og håper en prest i Farmen kan bli en anledning som kan betraktes i et misjonsperspektiv.

- Jeg ser også frem til at Tor Haavik snart er på plass som medarbeider i Salhus menighet. Jeg tror menigheten vil få en veldig dyktig prest, sier Skauge.

Staben i Salhus synes det er gøy med en "reality-prest", og gleder seg til Haavik begynner som kapellan. 

Sokneprest Hanne Zimmermann-Ølberg synes det er kreativt og modig av Haavik å delta.

- Vi håper det blir en god opplevelse for han. Vi skal heie på han og ber for han, og synes det er bra at han har sagt at han vil være en tydelig kristen inne på gården, sier Zimmermann-Ølberg.


Første episode av Farmen sendes 22. september på TV2. Der skal de 14 deltakerne drive en gård sammen, og konkurrere om en bil og hytte.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"