Konfirmasjon og korona – hva trenger du å vite?

OPPDATERING 22. SEPTEMBER: Bergen kommune kom med nye retningslinjer som varer fra 9. - 22. september. Det er i denne perioden bare lov for 50 personer å samles på offentlig sted. Etter 23. september skal de nasjonale reglene om inntil 200 deltakere følges. Vårens konfirmasjonsgudstjenester ble flyttet til september. Nå forbereder kirkene i Bergen seg på feiring i tråd med smittevernreglene.

OPPDATERING 22. september: Bergen kommune har komt med nye retningslinjer for perioden 9. - 22. september, men fom. 23. september er det igjen lov for inntil 200 personer å samles på offentlig sted. 

Hver menighet har gitt beskjed til sine konfirmanter hvor mange gjester de har mulighet til å invitere. Ta kontakt med din kirke dersom du har spørsmål. Konfirmasjonene vil bli gjennomført med færre folk tilstede i kirkerommet av smittehensyn, og det er noen flere ting å huske på om du skal delta. 

Konfirmasjonsgudstjenester, som andre gudstjenester og kirkelige handlinger, kan skje under følgende forutsetninger når det gjelder antall deltakere:

  • Maksimalt 200 personer (i tillegg til medvirkende). Her finner du en oversikt over den reelle kapasiteten til kirkene i Bergen: Antall i kirkerommet
  • Minimum 1 meter skulder til skulder mellom hver person (gjelder ikke personer i samme husstand). Husk at 1-metersregelen også gjelder utenfor kirken. Det skal ikke klemmes/håndhilses.  


Nasjonale smittevernregler for kirken

Smittevernet ved konfirmasjonsgudstjenester bygger på de samme fem hovedprinsippene som for andre gudstjenester og kirkelige handlinger:

  • Syke personer skal ikke delta på fysiske samlinger
  • Gode rutiner for hygiene, håndvask og renhold
  • Minst mulig felles bruk og berøring av inventar og utstyr
  • God avstand mellom alle som deltar
  • Tilstrekkelig bemanning til stede

Sjekk med din kirke
Lokalmenigheten vil opplyse om hvor mange gjester hver enkelt konfirmant kan invitere med i kirken, og hvordan forbønnshandlingen vil foregå. Det er en forutsetning at alle som ikke bor sammen kan holde minimum 1 meter avstand skulder til skulder. Maksantallet i den enkelte kirke vil derfor variere ut fra størrelsen på kirkerommet. Finn oversikten over menighetene i Bergen her.

Velkommen på konfirmasjonsgudstjeneste!

 
Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"