Vannskaden i Mariakirken

Bergen kirkelige fellesråd vil takke Bergen brannvesen for rask respons i forbindelse med vannlekkasjen i dag 1.mars.

I løpet av kort tid ble viktige objekter i kirken sikret. Hendelsen som inntraff i dag morges er en viktig påminner om sårbarheten til våre nasjonale kulturskatter.

Mariakirken er en av Norges best bevarte kirker. Kirken er nylig renovert og teknisk utstyr ble oppdatert i forbindelse med dette. Kirken er plassert i høyeste sikringskategori.

Det er for tidlig å trekke sikre konklusjoner om hva som forårsaket at sprinkleranlegget ble utløst. - Det er leit at en av våre vakre klenodium blir skadet på denne måten. Vårt primære arbeid i dag har vært å sikre kunst og kirke mot skader, sier kirkebyggsjef Arne Tveit. Oppfølgingen gjøres i samarbeid med Riksantikvaren og eksperter innenfor de ulike fagfelt. Det er ikke kjent om det er påført uopprettelige skader, men vi har tro på at vi skal klare å unngå dette.

Saken er meldt til forsikringsselskapet.

Mariakirken blir i første omgang stengt frem til og med søndag 10.mars. Ny vurdering blir gjort i neste uke. En oversikt over kirkelige handlinger som blir flyttet eller avlyst vil bli tilgjengelig på www.kirken.no/bergendomkirke

Vi håper kirken kan tas snarlig i bruk.

For mer informasjon kontakt kirkebyggsjef i Bergen kirkelige fellesråd, Arne Tveit.

Tlf 483 08 338.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"