Vestre Spone kirke

Vestre Spone kirke er en trekirke fra 1880. Den ligger vest for Drammenselva, like ved riksvei 148, som går fra  Åmot til Snarum på denne siden av elven.

Besøksadresse:
Bøensveien 430 (fylkesvei 148), 3340 Åmot

Kart

Veibeskrivelse:
Kirken ligger like ved fylkesvei 148, som går på vestsiden av Drammenselva fra Åmot til Snarum. Sørfra: Følg riksvei 35 mot Åmot/Vikersund/Hønefoss. Kjør inn til Åmot S, følg pil mot Blaafarveværket/Sigdal. Kjør ned til elva, over brua, og noen hundre meter til. Ta så til høyre mot Vestre Spone. Herfra er det ca 6 km til kirken. Den ligger på høyre side av veien.
Nordfra: Følg riksveg 280/riksvei 35 mot Åmot/Drammen. Ta til vensre mot Geithus S/ Kattfoss, følg piler til Vestre Spone videre. Når du kommer opp til Vestre Sponeveien, ta mot høyre. Herfra er det ca 2,5 - 3 km til kirken, som ligger på høyre side av veien.

Historikk og bruk:
Vestre Spone er en trekirke fra 1880. Kirken ble reist som et kapell på gården Amundrud. Den er tegnet av Henrik Nissen. Interiøret ble fornyet i 1930, blant annet med altertavle av Anders Kongsrud som viser Jesu korsfestelse.

Kirken har idag gudstjeneste ca en gang i måneden i tillegg til kirkelige handlinger. Det er grei adkomst for rullestolbrukere.

Kirken har ca 200 sitteplasser.

     

    

Kontaktinformasjon for Modum menighet

Besøksadresse:
Åmot kirke
Kapellveien 1
3340 Åmot

Telefon: 32 78 32 30 
Telefon- og besøkstid: 
Kl. 9-14   (Man-fre)
Kl. 10-14 (I skolens ferier)

E-post:
kirkekontor@modumkirke.no
Vipps:
Vippsnummer 123702
eller søk opp Modum Sokn

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"