Dialogpreken og cello i Sel kirke

Den siste dagen i februar ble det holdt høymesse i Sel kirke. Trass i forlokkende vårlige temperaturer ute, så var det noen som fant veien til kirkerommet denne 2. søndagen i fastetiden.

Mor og datter: I riktig gamle dager ble det sett på som usømmelig at en kvinne skulle spille cello, mens piano gikk helt greit. Heldigvis er den tid forbi, og begge instrumentene fikk lyde i Sel under Sofie og Grete Vargeids kyndige hender.

Der fikk de servert blant annet en dialogpreken, hvor diakonen og prosten utforsket temaet synd og skam. Fra Vinstra kom Sofie Vargeid med sin cello, og mor, Grete Vargeid. Sistnevnte vikarierte som organist, og spilte piano til datterens musikkmeditasjon. Det ble en fin samklang, og start på dagen før lagsprint i VM og andre aktiviteter tok til etter gudstjenesten – alt etter som man lystet. Når det gjelder musikken så forteller Sofie hun tidlig fant glede i instrumentet sitt.

- Jeg fant celloen i 2. klasse på kulturskolen, eller kanskje det var den som fant meg? Her i Sel kirke har jeg spilt en gang tidligere, og kommer gjerne igjen, sier jenta som planlegger å starte ved musikklinja på Vinstra til høsten, der mor underviser.

 

dialogpreken artikkelbilde.jpg

Dialogpreken: At Gud har gode ønsker for våre liv, uansett hvem vi er, ble formidlet i dialogpreken av Astrid M. Sæther og Birgitte Bentzrød

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"