Kjære kirkebladleser!

Begynner du å bli lei? Lei av en hverdag og verden som er helt anner- ledes enn vi kjente til for ett år siden? Fortvil ikke – det er lys i tun- nelen. Nå er vaksine på vei og forhåpentligvis kan vi snart åpne opp for mer sosialt samvær og reise. Det vil bli bra!!

I skrivende stund er det omtrent akkurat ett år siden vi leverte fjor- årets nummer 1 av Kyrkjebladet for Sel og Heidal til trykking. Noen dager etterpå var Sel kommune hardt rammet av Corona og ingen- ting av det som sto i bladet stemte. Det var en spesiell opplevelse, men ikke noe vi hverken kunne forutse eller få gjort noe med. Nå er vi litt mer forberedt på at det vi faktisk planlegger og har satt opp i bladet kan bli flyttet på eller avlyst. Vi har allerede flyttet årets konfirmasjoner til høsten. De nye datoene finner du på side 8. Flere steder inne i bladet finner du også stoff om både årets konfirmanter og hilsen til mulige nye konfirmanter i 2022.

Vi har heldigvis klart å gjennomføre noen arrangementer og inne i bladet finner du mange bilder fra og omtale om disse. Vi håper selvfølgelig at de arrangementene som er omtalt fram i tid lar seg gjennomføre og at vi kan komme i gang med arrangementer som har vært lagt på is en stund.

Ett av arrangementene som skal være rett etter at dette bladet kommer ut er Fasteaksjonen. Det er konfirmantenes arrangement for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelp. Temaet i år er, som det har vært i flere år, VANN. Se artikkel fra Kirkens Nødhjelp på side 18 og omtale om det lokale arrangementet på side 19.

Vi har fått flere nye medarbeidere i staben. På fremsiden finner du et fint bilde fra en stor dag i kirken i Sel. Da ble vår nye sokneprest, Sindre Vegard Malmsten Steinkopf ordinert i Heidal kirke. Du finner flere bilder og omtale på side 9. På side 17 er det har vi bilder og omtale fra innsettelse av ny kirkeverge, Steinar Grønn og ny diakon, Astrid Marie Sæther. Astrid var intervjuet i forrige nr. av kirkebladet, mens du finner intervju med vår nye kirkeverge på side 10 i dette nummeret.

På side 24 og 25 ser du en oversikt over bedriftene som støtter oss økonomisk. Vi er takknemlige og avhengige av denne støtten for å kunne utgi et kirkeblad slik vi gjør nå. Vi er også avhengige av at giroen som ligger ved denne utgaven av bladet blir betalt.Tusen takk til alle som støtter oss!

Selv om vi går en usikker vår i møte så håper jeg at den blir god for oss alle! Ta vare på hverandre!

Med ønske om en riktig god påske!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"