Å vandre gjennom en fortelling i Sel og Heidal

Påsken inneholder mange tradisjoner og fortellinger. Reise til fjells med ski, kvikk-lunsj og appelsin. En påskekrim i en eller annen form, og kanskje kommer påskeharen hoppende med påskeegg i glade farger? En ting er sikkert, påsken har vært markert i svært lang tid, av mange forskjellige mennesker. Lenge før kristendommen så feiret man solen og våren, som kom med nytt liv. Men nå skal jeg fortelle hva som skjedde da jeg, Lisa prostiprest og Randi menighetspedagog dro på PÅSKEVANDRING MED BARNEHAGEN PÅ SEL OG I HEIDAL.

Eselet som bærer Jesus har gått langt. Han og vennene skal til Jerusalem for å feire påskehøytiden denne søndagen. Da de nærmer seg byen løper folk foran dem, og vifter med palmegrener i glede: Hosianna. Resten er svært dramatisk: Jesus blir forrådt, korsfestet og begravet – en stor stein trilles foran graven. Men da vennene litt senere skal se til graven er steinen vekk, og graven tom.

Påsken inneholder mange tradisjoner og fortellinger. Reise til fjells med ski, kvikk-lunsj og appelsin. En påskekrim i en eller annen form, og kanskje kommer påskeharen hoppende med påskeegg i glade farger? En ting er sikkert, påsken har vært markert i svært lang tid, av mange forskjellige mennesker. Lenge før kristendommen så feiret man solen og våren, som kom med nytt liv.

solskinn i kirkeveggen- artikkelbilde.jpg

Solskinn i kirkeveggen: Sola på Nord-Sel skinte sola godt på disse to solbrillekledde jentene.

Nå skal jeg fortelle hva som skjedde da jeg, Lisa prostiprest og Randi menighetspedagog dro på PÅSKEVANDRING MED BARNEHAGEN PÅ SEL OG I HEIDAL. Med Tor Reidar kirketjener og Ester frivillig, fordelte vi oppgaver og roller tidlig på morgenen torsdag 25. mars. Jeg fikk være Jesus venn, etterpå måtte jeg ha svart kappe og være soldat. Vi startet med å gå til Jerusalem, som denne gangen heldigvis bare lå noen få hundre meter unna – i form av Nord-Sel kirke. Store, grønne blader i plast var palmegrener, og ble veivet med som flagg på 17. mai.

påskevandring-nord-sel-2021-artikkelbilde.jpg

På vei til påskefest: Fra Sel barnehage går ferden til fots med palmegreiner i nevene.

Det ble en morsom dag der vi fikk rørt oss litt, og en fin måte for ungene å få høre om en av de mange fortellingene som hører påsken til. Vi var svært heldige med været; strålende sol på kirkebakken der alt foregikk ute. I den litt større Heidal kirke kunne vi være inne, og med glade orgeltoner fra Vidar organist danset vi samba – både store og små. Nei, helt sånn ble det ikke, men en ting er sikkert: Alle fikk med seg en gul påskelilje hjem. Våren har kommet, det er i alle fall både sant og sikkert!

Tekst og foto: Astrid M. Sæther

påskevandring-heidal-2021-artikkelbilde.jpg

Fortellingen tar til: Samling før vi går inn i Heidal kirke. Foto: Tor R. Dahl

klokkeklang-artikkelbilde.jpg

Klokkeklang i Jerusalem: Sara i Heidal barnehage ser opp mot klokkene i kirketårnet, mens kameraten bak har det moro med å tråkke i leiren.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"