Gravferd i Haugesund under Koronautbruddet

Haugesund kirkelige fellesråd yter tjenester som ansvarlig gravferdsmyndighet for hele kommunens befolkning, uavhengig av tro, livssyn eller kulturell bakgrunn. Dette gjelder naturligvis også i den tiden vi nå er inne i.

Mange følelser melder seg i møte med død og gravferd. Sorg, savn, vemod og gjerne mange andre reaksjoner. Den situasjonen vi er i nå vil gjøre at mange vil oppleve at dette blir enda vanskeligere. De fleste lar et begravelsesbyrå ta hånd om alle praktiske gjøremål i forbindelse med dødsfall. De som står nærmest må ta stilling til en rekke praktiske, juridiske og økonomiske spørsmål. Det må blant annet tas valg om seremoni, gravferdsform og hvor gravlegging skal finne sted. De pårørende bestemmer også hvem som skal være formelt ansvarlig for gravferden. Kirkevergen er ansvarlig for å tilrettelegge seremonilokalet, skaffe prest og organist. Kirkevergen ser til at regler og restriksjoner i forbindelse med seremoniene blir overholdt. I tillegg sørger kirkevergen for at kirkegårdene forvaltes og driftes i henhold til Gravferdsloven. Det er endel begrensninger for hvilke valg som er mulig å ta, og det kan komme flere endringer på kort varsel.

  Både prestene og begravelsesbyråene er til enhver tid oppdatert på de regler og restriksjoner som gjelder og vil veilede dere slik at dere kan ta de valgene som passer best for dere, innenfor de rammene som er lagt.

Noen av de viktigste reguleringene som gjelder i dagens situasjon er:

Begravelsen er for nærmeste pårørende og maks 200 personer, inkludert personale (fra begravelsesbyrå, organist, prest/seremonimester osv). Men regelen om en meters avstand er viktigere enn antallet. Det skal aldri være flere gjester enn at det kan være 1 meters avstand.

Ingen skal sitte nærmere hverandre enn 1 meter, både på sidene og foran/bak

Eventuelle blomster skal bæres av pårørende/familie - ikke personalet.

Det skal føres lister over alle som er tilstede

Dette er noen av de viktigste reglene. Prest eller begravelsesbyrå vil gi mer utfyllende informasjon, vennligst respekter de bestemmelsene de er underlagt.

Alle med bostedsadresse i Haugesund, har rett til en fri grav.

Artikkelsnarveger

Kontaktinformasjon for Haugesund kirkelige fellesråd

Haugesund kirkekontor ligger i andre etasje i Vår Frelsers
menighetshus i Haugesund sentrum.

Vår Frelsers kapell har adresse Viljarshaugen 40, 5538 Haugesund

Kontoradresse: 
Skåregaten 145
5527 Haugesund 

Postadresse: 
Postboks 612 
5501 Haugesund

E-post: post.haugesund@kirken.no
Telefon:       52809500
Åpningstid:   Man-fre 08.00-15.30
Org.nr.: 976 993 454

Konto nr.: 3330.30.48206

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"