Tor Jakob Bjørndal innsatt som kapellan

- Vi har faktisk noe til felles, sa den nye kapellanen til konfirmantene som ble presentert på gudstjenesten i Vår Frelsers i dag. - Dere  er nye som konfirmanter og jeg er ny som prest. Det er litt kult at vi starter sammen.

Tor Jakob Bjørndal er tilsatt som kapellan i Vår Frelsers og Skåre menigheter etter at Torgeir Vea begynte som sjømannsprest på Tenerife forrige måned. Bjørndal har tidligere vært prest på Hamar, og har vært trosopplærer og ungdomsdiakon i Rossabø. 

I dag ble han innsatt i Vår Frelsers kirke, sammen med at årets konfirmanter ble presentert. Det var ikke en tilfeldig kombinasjon. Mye av jobben som kapellan i Vår Frelsers menighet er konfirmantundervisning. Dette har Bjørndal lang erfaring med fra Rossabø. Dermed kjenner han allerede mange av sine nye kolleger godt, siden menighetene har et tett samarbeid rundt konfirmanter og ledertrening. 

- Jeg kjenner deg som en fyr med mye godt humør, og du viser tydelig i dine møter med folk at alle mennesker er like viktige. Du kommer til å møte konfirmantene ofte, både i større forsamlinger og i nære møter. Jesus gir deg et oppdrag i rollen du har: Du skal gi videre det Han har gitt deg. Må Guds velsignelse følge deg, sa prosten i velkomsthilsenen, og oppfordret menigheten: - La oss ta imot ham med kjærlighet og bære ham fram for Gud i bønner.

- Gleder meg til å bli kjent
- For en strålende dag! Jeg gleder meg veldig til å bli bedre kjent med dere, sa Bjørndal til konfirmantene i prekenen.  - Vi skal bli bedre kjent med hverandre, med dette kirkerommet og med Gud. Som ungdom er dere kanskje opptatt av spørsmål som: Hvem er jeg? Hva tror jeg på? Hva vil jeg? Jeg er sikker på at konfirmanttiden vil være med å gi svar. Vi er hele mennesker, og dere skal få bruke både kropp, tanker, sjel og åndelighet i undervisningen. Vi skal ha en spennende tid sammen.

Dagens tekst handlet om da Jesus traff en mann som var blind, og helbredet ham.
- Jesus ser mennesket. Han ser med hjertet. Hva kan vi gjøre for å se hverandre på en god måte? Det kan være noe så enkelt som å gi hverandre oppmuntringer og å takke hverandre, sa kapellanen.

Søndag 2. desember er det Lys Våken-gudstjeneste i Rossabø kirke, det blir avskjedsgudstjenesten for Bjørndal der. Like etter starter han i Vår Frelsers, og juleaften har han sin første gudstjeneste i Skåre menighet, i Skåre kirke.

Kontaktinformasjon for Haugesund kirkelige fellesråd

Haugesund kirkekontor ligger i andre etasje i Vår Frelsers
menighetshus i Haugesund sentrum.

Vår Frelsers kapell har adresse Viljarshaugen 40, 5538 Haugesund

Kontoradresse: 
Skåregaten 145
5527 Haugesund 

Postadresse: 
Postboks 612 
5501 Haugesund

E-post: post.haugesund@kirken.no
Telefon:       52809500
Åpningstid:   Man-fre 08.00-15.30
Org.nr.: 976 993 454

Konto nr.: 3330.30.48206

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"