Evensong før Mikkelsmesse

Fredag 27. september synger Oslo Domkirkes Ungdomskor Evensong i Oslo domkirke kl. 17.00. Det er fredag før Mikkelsmesse; den gamle merkedagen for erkeengelen Mikael og alle englene. Du kan høre musikk av Howells, Walford Davies, Noon og Duruflé.

Evensong i Oslo domkirke er en gudstjeneste hvor koret har en bærende rolle. I tillegg til menighetssalmen, synger koret de faste leddene som vekselssang, psaltersalmer, Magnificat (Marias lovsang) og Nunc dimittis (Simeons lovsang). Gudstjenesten følger samme ordning som i de engelske katedralene, hvor evensong synges hver dag. Ordningen står i The Book of Common Prayer og oppstod etter reformasjonen i England.

Fredag 27. september er det Evensong før Mikkelsmesse. Mikkelsmesse markeres 29. september og er viet erkeengelen Mikael og alle engler. Bibelen omtaler mange engler av forskjellige slag, men det er kun Gabriel og Mikael som navngis. Som de øverste av Guds engler kalles de gjerne for erkeengler.

I Bibelen finnes det bortimot 300 beretninger om hvordan engler opptrer både i forhold til Gud og mennesker. Både julenatt, påskemorgen og på Kristi himmelfartsdag er englene der. Særlig har erkeengelen Mikael en fremtredende plass, som lederen for de himmelske hærskarer og den som leder de avdødes sjeler til Paradis.

Musikk

Preces og Responses av Timothy Noon
Magnificat og Nunc Dimittis i G (1918) av Herbert Howells
Psaltersalme 91 av Henry Walford Davies
Domine Jesu Christe, 3. sats fra Requiem av Maurice Duruflé

Fredag 27. september kl. 17.00
Oslo Domkirke
Mathias Gillebo, liturg
Oslo Domkirkes Ungdomskor
Sindre Hugo Bjerkestrand, dirigent
Marcus André Berg, orgel

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"