Litterær lunsj i høst

Forfatterne Dag Solstad, Lars Petter Sveen og Hilde Brunsvik vil belyse hvordan Bibelens fortellinger og menneskets eksistensielle spørsmål kan gjenfinnes i samtidslitteraturen. De har ulike innfallsvinkler til forfatterskap gjennom romanform, fortelling og musikk.

Tre onsdager denne høsten inviterer vi til litterær lunsj
Krypten i Oslo domkirke (inngang ved kapellet) kl. 12.30–13.30

Den som ønsker det, kan delta på onsdagsmessen kl 12.00 og kjøpe rimelig mat i Krypten kafé.

Lars Petter Sveen
Onsdag 9. oktober kl. 12.30

Lars Petter Sveen, som med sin bok Guds barn (2014), slo igjennom som forfatter. Boken har fått en rekke priser, blant annet Sultprisen, Per O. Enquist pris og Nynorsk litteraturpris. Sveen er også kåret til de ti fremste forfatter i Norge under 35 år. Fra begrunnelsen: […] Det Sveen gjør, er å underliggjøre en historie som for mange har blitt en klisjé. I Guds barn får Sveen leseren til å se en forslitt bibelhistorie med nye øyne. Kanskje blir man til og med litt skremt. Sveen går inn i sprekkene i evangeliene og forteller andre historier, ikke minst av det mørke slaget.​

Dag Solstad
Onsdag 13. november kl 12.30

I november kommer en av Norges mest leste forfattere, Dag Solstad på besøk med sin tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen. Flere anmeldere har påpekt at den trekker Gud inn i en romanfortelling på forunderlig vis.

Hilde Brunsvik
Onsdag 4. desember kl 12.30

I desember kommer Hilde Brunsvik sammen med sin faste basist og ikke bare leser, men synger sin fortelling Reisen til menneskene. Her blir det musikk og refleksjon om de eksistensielle valgene i livet, om oppbrudd, reise og å bli seg selv.

Litterær lunsj er støttet av Bokåret, finansiert gjennom Nasjonalbiblioteket. Med litterær lunsj vil vi belyse hvordan Bibelens fortellinger og menneskets eksistensielle spørsmål kan gjenfinnes i samtidslitteratur.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"