Nytt sokn i sentrum

Nytt sokn, nytt menighetsråd og ny prest i Trefoldighetskirken. Velkommen til markering av det nye Domkirken sokn i høymessen søndag 16. februar! Denne søndagen presenteres det nye menighetsrådet, Pål Kristian Balstad innsettes som ledende prest i Trefoldighetskirken og vi ønsker alle velkommen til kirkekaffe med kake i krypten.

Fra og med 1. januar 2020 har Oslo bispedømme justert soknegrensene i Oslo sentrum. Det betyr at Trefoldighetskirken (kuppelkirken ved Regjeringskvartalet) og domkirken ligger i samme sokn. Dette geografiske soknet strekker seg fra Jernbanetorget i sør til Parkveien i nord og fra Akerselva i øst til Akershus i vest.

Soknet har fått nytt menighetsråd som skal se til at Oslo domkirke videreutvikler sin profil som kirke for hovedstaden og nasjonen og at Trefoldighetskirken utvikler en egenart som kan utfylle og fordype domkirkens profil. Særlig skal Trefoldighetskirkens profil knyttes til samfunnsengasjement; fred og forsoning.

Det er nettopp ansatt ny prest – Pål Kristian Balstad - som skal lede arbeidet med å utvikle nye gudstjenester i Trefoldighetskirken og finne fram til aktiviteter som fremmer retningen som velges. I tillegg til prest er det en stab med organist, dirigent or jentekoret og tre diakonale medarbeidere, som sammen skal virkeliggjøre ny profil i Trefoldighetskirken.

Arbeidet i Oslo domkirke vil fortsatt være preget av gudstjenester, musikk med høy kvalitet og diakonale tilbud. Vi har samme stab som tidligere og vil gjerne være en ÅPEN kirke for alle – et hellig rom midt i byen. Vi ønsker at folk skal oppleve domkirken som både høytidelig og gatenær, tradisjonsrik og samfunnsaktuell, pulserende og stille.

Vi har tro på at samarbeidet mellom domkirken og Trefoldighet kan skape nytt liv og ny dynamikk for kirken i Oslo sentrum. Til dette vil det være behov for frivillige ressurser med ulik kompetanse. Sammen kan vi gjøre det kristne budskap levende og tilby tilhørighet, engasjement og trygge rom midt i byen.

 

Foto av Trefoldighetskirken: Finn Folke Thorp / KfiO

Foto av Oslo domkirke: Petter Mohn

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"