Oslo domkirke er stengt inntil videre

Oslo domkirke har – på bakgrunn av anbefalinger og pålegg fra helsemyndigheter, byråd og regjering – besluttet å stenge kirken for alle aktiviteter inntil videre. Vi vurderer situasjonen fortløpende og vil komme med ny informasjon så snart vi kan.

Oslo domkirke har normalt et gjennomsnittlig besøk på opp mot tusen mennesker per dag. Besøkende kommer fra alle deler av byen og landet. Det er også en sterk representasjon av internasjonale turister. 

En kirke er så mye mer enn et hus. Våre ansatte vil i tiden som kommer, ta inn over seg hva det betyr å være kirke i den situasjonen vi nå er i. Vi vil etterstrebe å være tilgjengelige på nett, og komme med fortløpende informasjon vedrørende samtaletjeneste og annet. Vi vil offentliggjøre prekener, bønner og liturgier som følger kirkeåret og dets tema, og vi vil være i bønn. På denne måten ønsker vi å vise nestekjærlighet, ta samfunnsansvar og stå solidarisk med alle som er smittet.

På ettermiddagen i dag 12. mars kunngjorde også Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival at årets festival er avlyst i sin helhet på grunn av den gjeldende situasjonen rundt koronaviruset. Vi viser til Kirkemusikkfestivalens nettsider for mer informasjon.At kirken er stengt, betyr ikke at kirkens liv stanser. I denne vanskelige tiden fortsetter Oslo domkirke sitt virke med bønn og andakt, men i andre kanaler enn vanlig. Fra og med i morgen 13. mars begynner vi å strømme andakter fra kirken på nettet.


Fredag 13. mars kl. 17.00
strømmer Den norske kirke ettermiddagsandakten direkte fra Oslo domkirke.

Elisabeth Thorsen, liturg
Kåre Nordstoga, orgel

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"