Fem konfirmert i Oslo domkirke

Konfirmasjonsgudstjenesten ble preget av sang fra Oslo Domkirkes Guttekor, som fremførte Mendelssohns vakre Verleih uns Frieden: Gi oss fred.

De fem konfirmantene deltok i gudstjenesten med sang, tekstlesing og utdeling av nattverd.

Konfirmasjonstiden er en tid som settes av for at konfirmantene skal få tid til å bli bedre kjent med kristen tro og tradisjon. Det er en tid for å bli bedre kjent med kirken, troen, seg selv og hverandre.

Årets konfirmantsamlinger har vært en kombinasjon av digitale møter og tradisjonell undervisning. I løpet av fire varme junidager, møttes prest Jonas Lind Asgedom og konfirmantene til bo-hjemme-leir i domkirken.

I konfirmasjonsprekenen ble det vektlagt at den kjærlighet og nåde Gud møter oss med, er vi som døpte og konfirmerte kalt til å dele med hverandre. Filosofen Løgstrup har utrykt det omtrent slik: når vi har med et annet menneske å gjøre, holder vi noe av den andres liv i våre hender. Intet mindre!

Både organist Marcus André Berg og prest Jonas Lind Asgedom ble forkjølet før gudstjenesten. Heldigvis kunne Ludvig Lohne-Otterstad ta over orgelet på kort varsel, og Mathias Gillebo gå inn i liturgrollen. Konfirmantene hadde flere timer med Mathias i begynnelsen av konfirmanttiden, og dermed ble det et hyggelig gjensyn.

Oslo domkirke gratulerer Greger Emilsen, Hulda Hein-Gutierrez, Elias Gill Johannesen, Bård Elias Nystøyl og Sigurd Torkildsen-Husvik med konfirmasjonsdagen!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"