Urfremførelse på FN-dagen

«Light shall shine out of Darkness», er hentet fra Paulus’ andre brev til korinterne (kapittel 4): «For Gud, som bød at lys skulle skinne frem i mørket, han har også latt lyset skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi åsyn skal lyse frem.» På FN-dagen urfremfører Anders Eidsten Dahl orgelverket til Herman Vogt.

«Light shall shine out of Darkness», er hentet fra Paulus’ andre brev til korinterne (kapittel 4): «For Gud, som bød at lys skulle skinne frem i mørket, han har også latt lyset skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi åsyn skal lyse frem.»

Organist Anders Eidsten Dahl skal urfremføre verket «Light shall shine out of Darkness», som er komponert av Herman Vogt. Verket er altså inspirert av brevene til Paulus og lysmetaforen brukes av Paulus for å beskrive Jesus som verdens lys, samtidig som det henspiller på jordens skapelse i 1. Mosebok («Gud sa: Bli lys! Og det ble lys.»). Sett i lys av dagens naturvitenskaplige verdensanskuelse om universets begynnelse ved big bang, representerer tittelen dessuten et poetisk bilde på verdens tilblivelse fra intet. All materie, alt lys, alt liv, alle tanker og idéer, alt, oppstod av et absolutt tomrom.

Orgelkonsert på FN-dagen
Urframføring av Herman Vogts
«Light shall shine out of Darkness»
Verker av J.S. Bach og Olivier Messiaen
Anders Eidsten Dahl, orgel

Billett kr 100 – vipps eller presist kontantbeløp p.g.a. smittevern

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"