Åste Dokka - vikarprest

Ny vikarprest i Oslo domkirke er teolog og skribent Åste Dokka. Dokka ble ordinert prest i 2006 og tar permisjon fra sin stilling som forlagsredaktør i Vårt Land forlag og kommentator i avisen Vårt Land. Dokka begynner som vikar 19. april og holder sin første preken i Oslo domkirke i lydstrømming av gudstjeneste 9. mai.

Dokka er vikar i perioden 19. april 2021 til mars 2022 mens ledende domkirkeprest Elisabeth Thorsen er i permisjon. I permisjonstiden er Valborg Orset Stene ledende domkirkeprest. Dokka stiller som liturg i høymesser, gudstjenester og andre kirkelige oppgaver. 

Dokka har cand. theol. fra Det teologiske fakultetet ved Universitetet i Oslo (2006). Hun var stipendiat samme sted og disputerte for graden phd i 2016 i systematisk teologi med avhandlingen Towards a Relational Recapitulation, with Irenaeus of Lyons and Judith Butler. ‘There is no longer male and female; for all of you are one in Christ Jesus’.

Dokka ble ordinert i 2006 og har tidligere jobbet som menighetsprest, studentprest og som byråkrat i Kirke- og kulturdepartementet og Bispemøtet. Siden 2017 er Dokka redaktør i Vårt Land forlag og kommentator i avisen Vårt Land.

Vi ønsker Åste Dokka velkommen som vikarprest!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"