Domkirkeakademiet

Domkirkeakademiet er Oslo domkirkes forum for tro, kultur, debatt og dialog. Gjennom foredrag, debatter og kulturinnslag ønsker Domkirkeakademiet å stimulere til fordypelse og refleksjon om hva kristen tro er og kan bety for oss i dag. Domkirkeakademiets åpne arrangementer finner sted i Oslo domkirke rundt fem ganger per semester.

Jonas Lind Aase domkirkeprest

 Jonas Lind Asgedom, fungerende leder
(Foto: Alexander Staalesen Hauge)

Jonas Lind Asgedom f. 1985, er prest i Oslo domkirke. Han ble ordinert i august 2014. Jonas har sin utdannelse fra Det teologiske Menighetsfakultet og King's College London. I sin masteroppgave skrev han om hvordan teologien kan la seg informere av nevrovitenskapen. Han startet sin prestegjerning som vikarprest i Majorstua+, som er en av Oslo bispedømmes satsinger på unge voksne. Jonas synger i Oslo Domkor og er fungerende leder for Domkirkeakademiet.

 

Elisabeth Thorsen

 

 

 

 

 

 

 


Elisabeth Thorsen, leder 

(Foto: Ellen Lande Gossner)
Elisabeth Thorsen (f. 1966) er teolog fra Universitetet i Oslo. Hun har arbeidet som prest ved Oslo domkirke siden 2003. I sitt arbeid som prest, legger hun vekt på å åpne troen og tradisjonen på en måte som kan finne gjensvar i vår eksistens. Hun har et tverrfaglig engasjement, og har i de senere år bidratt med kronikker og fagartikler innenfor litteratur, filosofi, psykologi og pedagogikk. Thorsen holder jevnlig prekener ved domkirken, og er liturg ved både hverdagsmesser og høymesser. Hun har fast plass i Domkirkerådet.

 

 Karin Gundersen

 

 

 

 

 


Karin Gundersen

(Foto: Héloïse Neefs)
Karin Gundersen f. 1944, professor i fransk litteratur ved Universitetet i Oslo 1983–2014, har utgitt flere bøker om litteratur, filosofi og estetisk teori. Hun er også oversetter og har bl.a. oversatt Stendhal, Nerval og Derrida fra fransk til norsk. Hun er for tiden i gang med å revidere Anne-Lisa Amadous oversettelse av Marcel Prousts På sporet av den tapte tid (ny utgave i 7 bind på Gyldendal 2013–2017). For sine oversettelser og sitt faglitterære forfatterskap har hun fått flere utmerkelser: Bastianprisen 1993, Doblougprisen 2006 og Kritikerprisen 2007. Hun er medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi og av Det Norske Akademi for Språk og Litteratur, og offiser av den franske orden Les Palmes Académiques. Karin Gundersen er født i Follafoss/Verran og oppvokst i Malm i Nord-Trøndelag, og har bodd i Oslo siden 1965. Hun var gift med Jan Brage Gundersen fra 1968 til hans død i 2013.

 

 Knut Erik Tveit

 

 

 


Knut Erik Tveit

(Foto: Privat)
Knut Erik Tveit. Medlem i Domkirkeakademiet i Oslo. Medlem i styret for Norske Kirkeakademier. Jobber som kulturrådgiver i Oslo bispedømme. Tidligere arbeidet som scenekunstkonsulent i Bærum kommune med særlig fokus på scenekunst. Utdannet cand. philol. i Kulturstudier og utdannet prest.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"