Oslo domkirke i dag

Fra midten av 1930 gjennomgår domkirken en stor ombygging og får fra nå av det uttrykket den har i dag. Alt det nygotiske inventaret forsvinner bortsett fra kongelosjen, og de barokke elementene blir satt inn igjen. Sidekapellet blir oppført og Hugo Lous Mohr får oppdraget om å male taket. I 1950 gjenåpnes kirken og samtidig begynner man også å omtale den som Oslo Domkirke fremfor Vår Frelser.

Med årene har Oslo vokst til en stor by, og domkirken som en gang ble plassert på en knaus utfor bymurene er i dag midt i det travle bybildet. Slik kom altså også den tredje domkirken, som sine forgjengere, til å være i hjertet av byen. I tillegg er det også mulig å finne elementer fra de foregående domkirken i dagens domkirke. Stein fra begge kirkene ble brukt som fyllmasse i veggene til den nye og mye av kirkesølvet kommer fra både Hallvardskirken og Hellige trefoldighet. I hjørnet av tårnfoten på domkirken er det murt inn et relieff fra Hallvardskirken og de tre lysekronene i midtskipet og dåpsfatet kommer fra Hellige Trefoldighet.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"