Praktiske forberedelser

Du kan bestille dåp i kirkene i Kongsberg og Sandsvær via våre nettsider. Når du logger deg inn på "Min kirkeside" og velger kirke så får du opp en oversikt over de søndagene det er dåpsgudstjenester.

Når du har bestilt dåp i kirken tar kirkekontoret kontakt med tid og sted for en dåpssamtale. På dåpssamtalen treffer dere presten som skal gjennomføres dåpen og får litt praktiske opplysninger knyttet til dåpsgudstjenesten og dåpshandlingen. Ta med navn på faddere til dåpssamtalen. Det er hyggelig om både foredre og den som skal døpes kan delta på samtalen.

Tenk gjennom hva det er behov for å snakke med presten om før dåpssamtalen. Ønsker dere en spesiell salme, eller vil noen i familien lese dåpstekstene i kirken eller bidra med noe annet? 

Det kan være lurt å begynne planleggingen av det praktiske i god tid slik at alle får like stor glede av dåpsdagen.

For store dåpsfølger som om å leie et lokale i forbindelse med dåp, har vi flere utleielokaler. Klikk her for en oversikt over våre utleielokaler i Kongsberg og Sandsvær.

Link til spørsmål og svar om dåp

Er det andre spørsmål dere lurer på, ikke nøl med å ta kontakt kirkekontoret i Kongsberg eller Sandsvær.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"