Håkon Haugsbø leder samtalekonsert i Kongsberg kirke

Årets Glogerfestspill vil tilegnes undringen og det søkende mennesket. Lørdag kveld vil en biskop, en religionsprofessor og en lykkeforsker filosofere over mennesket evige søken i Kongsberg kirke. Samtalen ledes av Håkon Haugsbø som har vært programleder for NRK Brennpunkt i en årrekke.

- Eksistensielle spørsmål har opptatt mennesket helt siden begynnelsen, sier kunstnerisk ansvarlig Isa Katharina Gericke, og fortsetter - Tro og tvil har til alle tider satt fart på rastløsheten, der vi på død og liv skal finne oss selv; ut på leting for å oppdage lykke, søke sannhet og føle fred. For noen vil det si å hoppe fra høyder, padle på langs og klatre bratt. Da er det kicket som gjør oss hele. Noen tvinges til å ta en omvei, og kanskje er det akkurat den som leder til den viktigste erkjennelsen.

En biskop, en professor og en lykkeforsker

Under «Klingende tale» får publikum møte Herborg Finnset. Finnset er biskop i Nidaros bispedømme, har jobbet mye med samisk kirkeliv og er en av kreftene bak Tromsø kirkemusikkfestival. Finnset møter professor i religion, filosofi og etikk, Fartein Valen-Sendstad og lykkeforsker Harald S. Harung. Harung har forsket på vinnerhjernen og gjennomført studier av utøvere på toppnivå, både innenfor Olympiatoppen, toppledere i næringslivet og profesjonelle musikere.

Håkon Haugsbø

Samtalen i Kongsberg kirke vil ledes av Håkon Haugsbø. Den kjente journalisten og programlederen er kjent for sitt skarpe blikk og nærgående tone i intervjusituasjoner, og samtidig for å beholde en lun stemning og en avslappet tone. Han var i en årrekke Programleder for “Brennpunkt” på NRK og i senere tid kjenne vi han fra debattserien “Vestfrontmøte” fra Olavfestdagene der han mestret å få fram det beste i folk i de menneskenære og følelsesladede møtene.

Musikere i verdensklasse

På scenen i Kongsberg kirke denne lørdags kvelden står også tre musikere i verdensklasse; Christian Ihle Hadland på klaver, Andreas Brantelid på cello og Thormod Rønning Kvam på piano. De vil fremføre musikk av Leos Janacek og Edvard Grieg.

Link til informasjon om samtalekonserten og billetter

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"