Nyhetsbrev januar 2020

Her er nyhetsbrev til husfelleskapene januar 2020

 

Til alle dere i Randaberg menighet som tilhører et husfellesskap.

Med dette nyhetsbrevet ønsker vi å gi dere en oppdatering på siste nytt i menigheten og gi dere noen refleksjoner rundt et tema/bibeltekst. Kanskje kan dere ta opp noe fra nyhetsbrevet nå dere samles til husfellesskap neste gang?

 

Fra soknepresten:

Både trygt og krevende å ha på seg prestekjolen!

(Først en liten konklusjon på det jeg skrev sist brev ang rettssaken jeg var meddommer i i Stavanger Lagmannsrett: De tiltalte, et ektepar, ble frifunnet for menneskehandel, men ble dømt etter flere paragrafer i Arbeidsmiljøloven.)

Mitt største privilegium som prest er å formidle Guds nåde og fred. «Nåde være med dere, og fred fra Gud vår far og Herren Jesus Kristus.» Samtidig ligger det alltid i bakhodet hvordan jeg som person med det jeg er, det jeg sier, og det jeg gjør, hvordan jeg er med på å avgjøre hvordan mennesker tar imot det jeg/kirken prøver å formidle.

Da er det en trygghet å ta på meg min «dåpskjole», prestekjolen, som konkret symbol på at den nåde jeg fikk i dåpen, har jeg med meg resten av livet. Og den skal jeg frimodig kle på meg i mine oppgaver.

Men det samme gjelder for oss alle, med eller uten dåpskjole eller prestekjole på, at tryggheten i dåpens nåde skal gi oss frimodighet til gjennom våre liv, det vi er, gjør, og sier, å være som Jesu forlengede arm for våre medmennesker. «Men dere er en utvalgt slekt, et kongelig presteskap, et hellig folk, et folk som Gud har vunnet for at dere skal forkynne hans storverk, han som kalte dere fra mørket og inn i sitt underfulle lys. (1. Peter 2:9)

Geoffrey begynner som sokneprest 01.april. Husk på han – og familien – i forbønn og med oppmuntringer. I april og mai «overlapper» jeg litt med han slik at han kan følge årets konfirmantkull helt ut.

Gå i fred, lev i Guds nåde, og tjen Herren med glede!

Svein

 

Be gjerne for:

 • Geoffrey A. Holtmann som ny sokneprest fra 1.april.
 • Menighetsrådets arbeid med strategiplan og prioritering av satsningsområder fremover.
 • Søndagsskolen. Be for lederne, foreldre og barn som kommer.
 • Staben og alle frivillige medarbeidere i menigheten.

 

Dette takker vi for:

 • Muligheter vi hadde før jul til å møte barn og unge med fortellingen om Jesus gjennom 3 barnehagegudstjenester og 4 skolegudstjenester. 
 • At Sofus-klubben hadde en vellykket førjulsfest med god stemning på forsamlingshuset. 
 • At det var 194 deltakere på juletrefesten på Varen kulturscene.
 • At det var 53 deltakere (72% av kullet) på Tårnagenthelg for 3.klassinger, 25. og 26.januar, og at det er 42 deltakere på Kode-B for 4.klassinger som starter opp 30.januar.
 • At 89 personer (+ 6 frivillige) deltok på den første lapskauslunsjen i kirkestua 20.januar.

Fra diakonimedarbeider:

 • Første søndagen i måneden er det bønnesamling i kirkestua kl.21.00-21.30. Åpent for alle.

 

 • Men Only, 19.mars kl. 19.00 i Grødem kirke: «Fotball, livet og troen» ved Vidar Nisja, tidligere fotballspiller på Viking og Bryne. Musikk ved Gilberdal. Servering av Tacosuppe. Påmelding via Vipps til Grødem kirke #127130. Voksne kr. 150kr, student og skoleungdom gratis. 

 

 • Damenes aften 5.mars kl.20.00 i Grødem kirke. «Levd liv, sofa og sang». Velkommen til en kveld med flere generasjoner Øklands og Vistnes. Servering av suppe m/ brød kr. 100,-Påmelding via Vipps til Grødem kirke #127130

 

 • Åpen kirke for bønn og meditasjon i Randaberg kirke. Hver torsdag er det Åpen kirke i Randaberg kirke, for bønn og meditasjon mellom kl.18.00-20.00. Dette er et sted å komme for å søke Gud i stillhet, og kjenne på fellesskap med andre i stille bønn. Det vil være mulighet for lystenning og å skrive bønnelapper, og det vil ligge tekstark med bønner, bibeltekst for meditasjon.

 

Fra daglig leder:

  • Sarepta-kvelder våren 2020: Velkommen til bibelundervisning for voksne! Opplegget går over 4 semester, og tidligere prost Kjetil Aano underviser med basis i trosbekjennelsen. Kommende datoer er 13.02 og 26.03. kl.20.00 i kirkestua. Enkel kveldsmat og hyggelig drøs følger med. Oversikt over temaene finnes på nettsidene.
  • Temakveld for frivillige i Randaberg menighet 4.februar kl.19.30: Som en takk for innsatsen det siste året, inviterer Randaberg menighet de frivillige til en temakveld. Aril Schøld vil holde et foredrag, kalt:"Helt frivillig! Eller?" Sammen med Aina Økland Schøld vil han også bidra med et musikalsk inntrykk. Etter foredraget i kirka, er det åpen for lett servering og drøs i kirkestua.
  • Menighetsrådets strategiarbeid: Forrige menighetsråd, (2015-2019), hadde følgende satsningsområder: Småbarnsfamilier-Husfellsskap-Givertjenesten-Tiden etter konfirmasjon-Antall som velger dåp. Det nye menighetsrådet, (2019-2023), er nå i gang med sitt strategiarbeid. Lørdag 18.januar var menighetsråd og stab samlet Utstein pilegrimsgard for å bli kjent, og for å starte arbeidet med å velge satsningsområder for de kommende fire årene.  
  • Middag i kirkestua for barnefamilier våren 2020: 29.01, 12.02, 11.03, 25.03, 22.04, 06.05, 03.06 Kl.16.00-17.00. Påmelding på Vipps# 105284. Kontaktperson: ingrid.andreassen.waage@randabergkirkene.no
  • Familieweekend: Familieweekenden 2020 blir også i år på flotte Stemnestaden leirsted i Tysvær, helgen 28-30.august. Her kan du velge både å bo inne på leirstedet, eller i egen bobil/campingvogn på området. Sett av helgen allerede nå! Påmeldingen åpner 2.juni. Følg med på nettsidene.

Nytt om staben:

 • Geoffrey A Holtmann har takket ja til stillingen som sokneprest i Randaberg menighet, og starter opp 1.april i 70% stilling som sokneprest. Samtidig har han konfirmantene i 30% stilling ut mai måned. Svein Nybø er vikar for Geoffrey i 30% frem til 1.juni. Randaberg kirkelige fellesråd jobber med hvordan stillingen som ungdoms-og trosopplærinsprest skal besetettes.  

 

 • Randaberg og Grødem menigheter har fått økte driftsmidler fra Randaberg kommune fra 2020 på kr.200 000 øremerket ungdomsdiakoni. Katrine Immerstein Gilje har takket ja til å øke sin midlertidige stilling fra 20-40 % i et foreløpig engasjement som ungdomsdiakonimedarbeider.

 

Kan dere hjelpe til med noe:

 • Det trengs flere leder på HITS
 • Være frivillige i gudstjenesten.
 • Middag i stua: Randaberg menighet ønsker å tilby middag for småbarnsfamilier både onsdag og torsdag annenhver uke. Dette er et svært populært tiltak i menigheten. Våren 2020 er det ikke mulig å tilby middag på torsdager, da det mangler frivillige til dette. Kanskje du kan tenke deg å bidra med å lage middag et par ganger i halvåret?

 

 • Ta kontakt med Inger-Anne eller Ingrid på menighetskontoret dersom du kan tenke deg å være med på noen av disse tjenestene eller andre tjenester i menigheten!

 

 

Kontaktinformasjon for Randaberg menighet

Postadresse:
Postboks 19, 4096 Randaberg

Besøksadresse:
Vistnesveien 2, 4070 Randaberg

E-post:
randaberg.menighet@randabergkirkene.no

Telefon:
51 41 31 30

Kontortid:
Tirsdag 10.30 - 15.00
Onsdag - fredag 09.00 - 15.00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"