Nyhetsbrev til husfellesskapene september 2019

 

Nyhetsbrev til husfellesskapene i Randaberg menighet.

(september 2019)

Til alle dere i Randaberg menighet som tilhører et husfellesskap.

Med dette nyhetsbrevet ønsker vi å gi dere en oppdatering på siste nytt i menigheten og gi dere noen refleksjoner rundt et tema/bibeltekst. Kanskje kan dere ta opp noe fra nyhetsbrevet nå dere samles til husfellesskap neste gang?

 

Fra soknepresten:

Finner vi originalen?

Altertavlen fra 1628, som kommer fra den gamle kirken på Randabergfjellet, blir i disse dager demontert og skal renoveres av Stavanger Museum. Kanskje blir den borte i ett års tid. Hvordan vil den se ut når vi får den tilbake? Annerledes? Og kanskje vil moderne teknologi gi svar på om de feltene som var hvitmalt i en periode fra ca 1880 frem til restaurering i 1933, om en da fikk fjernet hvitmalingen, eller ble det bare malt over på nytt slik en trodde den var før?

Sist søndag hadde vi teksten fra Johannes 4 om kvinnen fra Samaria. Jesus kastet alle fordommer om ikke å snakke med en kvinne, og i hvert fall ikke en fra Samaria som ble betraktet både som uren og vantro. Samtidig aksepterte kvinnen at Jesus gjennomskuet henne og hennes liv.

Dette førte til et nytt liv, både for kvinnen selv, men også for de som bodde i landsbyen med henne, og som etter å ha møtt Jesus, sa: «Nå tror vi ikke lenger bare på grunn av det du sa. Vi har selv hørt ham, og vi vet at han virkelig er verdens frelser.»

I den katolske og ortodokse kirken har de legender om «Kvinnen fra Samaria». De forbinder henne med en kvinne som het Fontini. Hun var svært forandret etter møtet ved brønnen, og sammen med sine sønner og døtre og andre kristne forkynte hun evangeliet, ja kanskje til og med for datteren til keiser Nero. Så havnet hun tre år i fengsel, før hun døde som martyr i Kartago. Var det «kvinnen fra Samaria»? Men navnet passet uansett veldig bra; Fontini betyr jo Lysbæreren.

Når vi inn til kjernen i evangeliet, både for oss selv, og i vår fortelling til andre?

 

Be gjerne for:

 • Konfirmantene 2020
 • Kirkevalget 8. og 9.september
 • At det må ordne seg med ny dirigent til Barnemusikken
 • Janne og Rune Øygard og deres arbeid for Misjonsalliansen i Liberia
 • Ansettelse av ny prost i Tungenes prosti.

Dette takker vi for:

 • At familiewekenden 30.08-01.09 på Stemnestaden, Tysvær hadde 161 deltakere.
 • At 13 ungdommer fra Randaberg, 4 fra Grødem og 3 ansatte deltok på en flott lederweekend 24-26. august på Utsyn, Finnøy
 • At 73 ungdommer er påmeldt til konfirmasjon 2020.
 • Alle de frivillige som er med på å gjøre det mulig å drivet et så stort arbeid i Randaberg menighet.
 •  

Fra diakonimedarbeideren:

 • 15 september kl.13.00: Grilling ved Gapahauken i Myra for Randaberg og Grødem menigheter etter gudstjenesten. Ta med det du vil spise og drikke, vi holder varme griller. Værforbehold, sjekk Facebook.
 • 15 september kl.16.00: Søndagstreff i kirkestua: «Mitt liv som sorenskriver i Stavanger tingrett», v/Helge Bjørnestad.
 • 24.september kl.18.00: Temakveld i Grødem kirke: «Finn deg sjølv før andre gjer det», v/Oddvar Vignes.
 • 26 september kl.18.00: Temakveld om sorg i Hillevåg kirke. For deg som har mistet et familiemedlem det siste året. Tarald Ueland snakker om sine erfaringer ved det å miste et familiemedlem.
 • 1.oktober kl.19.30: Temakveld i kirkestua: «Jesus som oppdrager» v/Sigrun Åtland Førsvoll. ta Jesus med i oppdragelsen ved Sigrunn Førsvoll. Mulighet for tilhørerne å stille spørsmål og å dele erfaringer. 
 • 20 oktober kl.12.00-15.00: Internasjonal dag på Varen kulturscene.

Første søndagen i måneden er det bønnesamling i kirkestua kl.21.00-21.30. Åpent for alle.

Fra daglig leder:

Sarepta-kvelder

Velkommen til 10 kvelder med bibelundervisning! Opplegget vil gå over 4 semester, og tidligere prost Kjetil Aano vil lose oss igjennom. Datoer i høst blir torsdag 24. oktober og 21. november kl.20.00 i kirkestua. Til våren blir det 3 nye kvelder.  Enkel kveldsmat og hyggelig drøs følger med. Oversikt over temaene finnes her.

 

Barnemusikken

Barnemusikken står i fare for å bli lagt ned, grunnet mangel på dirigent. Barnemusikken har øvelser annenhver onsdag i 45 minutter fra kl.17.00, og er en viktig inngangsport til flere aktiviteter i menigheten. Nå spør vi: Kan du, eller noen du kjenner, tenke deg å være dirigent for denne flotte gjengen? Ta i så fall kontakt med Ingrid A. Waage på tlf. 41 32 86 61.

 

Stafett for livet 2019

21-22.september er det Stafett for livet i Randaberg. Dette er et 24-timers arrangement i regi av Kreftforeningen. Randaberg og Grødem menigheter vil også i år delta under laget «Randabergkirkene». Mer info kommer på nettsidene når det nærmer seg.

 

Staben

 • Svein Nybø skal ha permisjon fra 14.10-15.11.19 for å være meddommer i Gulating lagmannsrett.
 • Hilde Eikeland er ansatt som ny kirkeverge i Randaberg kirkelige fellesråd, og begynner i stillingen 14 oktober. Hun etterfølger Rune Skagestad som skal over i stilling som kirkeverge i Stavanger.
 • Ingrid A. Waage ansatt som frivillighetskoordinator i 20% stilling i Randaberg menighet fra 1.9.

 

Kan dere hjelpe til med noe:

 • Det trengs 6 familier til å ha hjemmegruppe for konfirmanter.
 • Det trengs flere leder på HITS og i Barnemusikken.
 • Det trengs noen som kan være med i teltet for å selge kaker under Stafett for Livet, lørdag 21.september fra kl.14.00 -18.00.
 • Det er behov for noen som kan være reserve pianist på Sofus.
 • Er det et nytt husfellesskap som kan tenke seg å ta over stafettpinnen og være verter/servere på juleverkstedet 1.søndagen i advent?

 

 • Ta kontakt med Inger-Anne eller Ingrid på menighetskontoret dersom du kan tenke deg å være med på noen av disse tjenestene eller andre tjenester i menigheten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktinformasjon for Randaberg menighet

Postadresse:
Postboks 19, 4096 Randaberg

Besøksadresse:
Vistnesveien 2, 4070 Randaberg

E-post:
randaberg.menighet@randabergkirkene.no

Telefon:
51 41 31 30

Kontortid:
Tirsdag 10.30 - 15.00
Onsdag - fredag 09.00 - 15.00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"