Svalbard kirke åpner igjen!

Vi har vært gjennom noen veldig annerledes måneder, og det er ikke over enda. Svalbardsamfunnet er på vei mot en ny normal. Og mange er svært spente på hva det vil bety.

For mange i byen vår er hardt ramma av permitteringer og av stor usikkerhet for framtida. Vi har heldigvis kunnet samle oss til gudstjenester utendørs fra påske og utover. Det har gitt oss en viktig følelse av fellesskap og normalitet. Svalbardfolket er jo godt vant til å være ute, så det har gitt oss gode opplevelser. Vi har også kunnet åpne kirka for både dåp og vielse innenfor smittevernreglene. Nå har myndighetene gjort det mulig å samle folk innendørs til arrangementer med inntil 50 deltakere. Og det betyr også at kirkene kan åpne og invitere til gudstjenester. Det er utarbeida en bransjestandard for åpning av kirkene. Den har vi forholdt oss til når vi nå planlegger åpning av Svalbard kirke.

Åpen kirke:
Vi vil legge til rette for åpen kirke noen timer noen dager i uka. Da kan de som ønsker det komme inn, tenne et lys, sitte litt i stillhet, slå av en prat. Foreløpig er grensen satt til 20 personer om gangen i kirka, slik som andre steder. Vi ber aller om å holde minste en meters avstand, bruke antibac på vei inn og ut, ta klær med inn, samt registrere kontaktinformasjon til bruk i eventuell smitteoppsporing. Dette er vi pålagt av smittevernlegen.

Første åpen kirke blir søndag 10. mai 13-15. Deretter tirsdag 12. mai 18-20. De følgende tirsdagene fram mot sommeren, blir det også kveldsmesse med nattverd kl 19.

Gudstjenester og andre arrangement:
Vi har valgt å avholde gudstjenesten 10. mai kl 12 utendørs som planlagt, dere vil se et flagg ved taubanebukken ovenfor kirka. Det blir nattverd i denne gudstjenesten, etter forskriftene. Det er vi glade for! Ta gjerne med kirkekaffe, det er alltid hyggelig.


Fra 17. mai gjør vi klart for arrangement i Svalbard kirke innenfor de retningslinjene som gjelder. Det betyr inntil 50 personer, holde avstand på minst en meter, god håndhygiene, registrering av kontaktinformasjon og at alle viser hensyn.


På selve 17. mai kl 11.00 inviterer vi til «Vi ere en nasjon vi med - et kort musikalsk hurra!", med sanger og ord for dagen. Det blir ikke festgudstjeneste siden forholdene er som de er, og ikke noe tog fra kirkebakken. Men vi starter dagen med tradisjonell flaggheis med speiderne kl 08.00, med sang, korps og blomsterhilsen ved 22. juli-minnesmerket.

foto: Per-Anders Rosenkvist

Foto: Per-Anders Rosenkvist

Vi starter opp kveldsmessene igjen på tirsdager kl 19 fra 19. mai. Kirka vil da være åpen fra 18-20.
Alle gudstjenester og arrangement vil bli lagt i kalenderen vår her på nettsida og på Svalbard kirkes facebookside. Vi annonserer også i Svalbardposten og i Lokalstyrets kalender.

Vi kommer tilbake til oppstart av aktiviteter som Polargospel og Babysang. Svalbard kirkes speidere er i gang fra denne uka med aktiviteter utendørs.

Velkommen til Svalbard kirke – og velkommen til å ta kontakt med oss på telefon eller epost.
Se kontaktside

Lenke til nasjonal retningslinjer for åpning av kirkene

Kontaktinformasjon for Svalbard Kirke

Svalbard Kirke ligger på Skjæringa i Longyearbyen.

Pb 533
9171 Longyearbyen


Kontoradresse:  Vei 303

E-post:  post.svalbard@kirken.no. Telefon: 79 02 55 60
Telefon- og besøkstid:  Tir-fre 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"