KORONASITUASJONEN OG KONSEKVENSER FOR SVALBARD KIRKE

Vi i Svalbard kirke følger nøye med på anbefalinger gitt av lokale og nasjonale myndigheter både når det gjelder forebyggende hygieneråd og instruks om samling av folk. Vi vil foreta de risikovurderingene alle arrangører er pålagt, og gjøre det så sikkert som mulig å fortsatt kunne samles til gudstjenester i Svalbard kirke.

Det er viktig for oss at Svalbard kirke er et trygt og samtidig åpent sted - hvor folk også kan komme og tenne lys og finne litt ro når alt er så urolig.
Men vi oppfordrer alle besøkende til å følge smittevernrådene og ikke utsette andre for fare. Gudstjenestene på søndager og tirsdager går som planlagt, men vi har innført nattverd med beger – og det er også satt opp flere punkter med håndsprit for alle som besøker kirka.
Vi har avlyst Babysang inntil videre.
Vi har også tatt bort kaffen som vanligvis står framme i Peisestua, og øker renhold av kontaktpunkter (dører, kraner osv.)

Mange vil naturlig nok være opptatt av vårens store gudstjenester som konfirmasjon og 17. mai. Det er som kjent ikke tillatt å samle mer enn 500 personer, og alle samlinger over 100 personer skal det søkes om. I forbindelse med søknaden skal det gjøres ei risikovurdering. Vi har tett kontakt med Lokalstyret på dette, og vil finne så gode løsninger som mulig. Informasjon blir lagt ut når beslutningene er tatt.

Etter det vi vet, er det ennå ikke fastslått at vi har koronasmitte her på Svalbard, og vi vil gjøre vårt til å forhindre smitte. Dette er en viktig dugnad som Svalbard kirke selvsagt tar del i.

Kontaktinformasjon for Svalbard Kirke

Svalbard Kirke ligger på Skjæringa i Longyearbyen.

Pb 533
9171 Longyearbyen


Kontoradresse:  Vei 303

E-post:  post.svalbard@kirken.no. Telefon: 79 02 55 60
Telefon- og besøkstid:  Tir-fre 10-14

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"