Bryllup

Bryllup er kjærlighetens fest - to mennesker er glad i hverandre og går inn i et forpliktende fellesskap. Et fellesskap som Gud velsigner.

Bryllup har for mange blitt en anledning til å feire sammen med familier og venner en stor fest - og det er fint! Det har lite å si om festen koster mye eller ikke, for bryllup handler ikke om penger, men om kjærlighet. Denne kjærligheten bor i oss, kommer innenfra. Og samtidig kommer den utenfra. Det er vanskelig å elske noen, når man ikke blir elsket. Kjærlighet er en gave som vi kan motta i løpet av livet. Vi mottar den både fra dem vi vokser opp med, er sammen med og fra Gud. Han er kjærlighetens kilde, omgir oss med sin kjærlighet og vi kan gjenspeile den i våre liv.

Når to mennesker sier "Ja" til hverandre i kirken, bekrefter de kjærligheten til hverandre. Ekteskapet bygger på kjærlighet, tillit, trofasthet og de gode handlinger man viser hverandre. Et fundament i ekteskapet vil også troen være - når Gud tilgir og gjør det mulig å starte på ny, kan også vi tilgi hverandre og gi hverandre en ny sjanse.                                            Brudepar som ønsker å gifte seg i kirken må ta kontakt med menighetsforvalteren. Dette gjøres fordi vi ikke har mulighet til å ha åpent for vigsel hver lørdag siden bemanningen skal samordnes med andre kirker. Vigselstidspunktene vil i hovedsak bli klokken 12.00, 13.30 og 15.00.