Presentasjon av rapport

Hovedutvalget som utreder ny kirkelig organisering av kirken har avsluttet sitt arbeid, og oversendt rapport til Kirkerådet. Rapporten presenteres på et digitalt møte onsdag 7. april kl 17.00

Siden 2019 har et utvalg utredet forslag til ny organisering av Den norske kirke. Nå er utredningen ferdig, og blir presentert på et digitalt møte onsdag 7. april kl 17.00. Møtet er åpent for alle interesserte, og du finner det på kirken.no/kirkeligorganisering.

Møtet blir liggende i opptak slik at du kan se det når det passer deg, og på samme side vil også rapporten legges ut for nedlasting. 

Morten Müller-Nilssen har vært utvalgsleder. Sammen med et bredt sammensatt utvalg har han drøftet ulike løsninger med bakgrunn i dagens organisering og innenfor gjeldende juridiske, teologiske og praktiske rammer. Utvalget har hatt en bred tilnærming til hovedspørsmålet, og har diskutert mange ulike temaer.

Hovedutvalget startet sitt arbeid i november 2019 og leverte rapporten 31. mars 2021. Fire arbeidsgrupper leverte delutredninger på utvalgte temaer 1. oktober 2020.  

Utvalget har jobbet på oppdrag fra Kirkerådet, og det er Kirkerådet som vil behandle saken videre. Saken skal etter planen bli sendt på høring i hele kirken gjennom 2021. Les mer om Hovedutvalget her og utvalgets målsetting og mandat her.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"