Lansering av ny nordsamisk 4-års bok

Samisk kirkeråd og IKO-forlaget har gitt ut en ny nordsamisk 4-års bok. Lanseringen skjedde i Karasjok kirke søndag 9. februar 2020.

Samisk kirkeråd og IKO-forlaget har gitt ut en ny nordsamisk 4-års bok. Lanseringen skjedde i Karasjok kirke søndag 9.februar 2020. Karasjok menighet hadde invitert alle 4 og 5 -åringer for å komme og motta sin kirkebok. Nesten 50 barn kom for å hente sin kirkebok. Etter gudstjenesten ble det servert biđus og kake.

Forrige gang Mu girkogirji kom på nordsamisk var i 1974, den ble brukt i mange år, og er blitt delt ut til mange samiskspråklige 4-åringer opp gjennom årene. 

Mu girkogirji er en oversatt og tilpasset versjon av den norske Min kirkebok. Dette er gjort for at menigheter kan dele ut den samme boka til både nordsamiskspråklige og norskspråklige barn. Samtidig kan foreldre som ikke selv behersker samisk kunne hjelpe barnet med å lese i den samiske boka ved hjelp av boka på norsk. Dette er viktig fordi mange foreldre som selv ikke kan samisk ønsker at deres barn skal lære seg språket.

Min Kirkebok 4 er en variert og mangfoldig kirkebok som tar utgangspunkt i fireåringens hverdag og opplevelse. Fra det kjente og nære kan barnet bli med inn i bibelfortellinger, varierte kunstbilder, sanger, salmer og enkle liturgiske ord og uttrykk. Dette har blitt en lett og glad bok som både barn og voksne vil like.

Boken kan bestilles fra IKO forlag.

 

Saga Márjá Veimæl Holm var et av barna som fikk Mu girkogirji. Her sammen med sin mor Silje Marie Veimæl Holm som fikk den forrige utgaven av Mu girkogirji da hun var fire år. Foto: IKO forlag.

Saga Márjá Veimæl Holm var et av barna som fikk Mu girkogirji. Her sammen med sin mor Silje Marie Veimæl Holm som fikk den forrige utgaven av Mu girkogirji da hun var fire år.

Kontaktinformasjon for Sámi girkoráđđi - Sáme girkoráde - Saemien gærhkoeraerie - Samisk kirkeråd

Besøksadresse:
Stakkevollveien 41
9010 Tromsø

 

 

 

Postadresse:
Samisk kirkeråd
Postboks 799 Sentrum
0106 Oslo
E-post: post.kirkeradet@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"