Samiske barn og unge

Samisk trosopplæring handler om å styrke kristen tro og bidra til livstolkning og livsmestring hos samiske barn og unge, på en måte som ivaretar deres samiske tilhørighet og identitet.

Samiske barn skal få tilbud om samisk trosopplæring uansett hvor de bor i landet. Å få tak i materiell, ta kontakt med lokale/regionale samiske foreninger og gå på kurs om samisk kulturforståele er viktig for å kunne følge opp dette.

Samisk kirkeråd vektlegger å dele digitalt tilgjengelige ressurser, og har blant annet laget oversikt over kristne bøker for familier, barn og unge som finnes tilgjengelig digitalt på nb.no: På nordsamisk. På sør- og lulesamisk.

Nederst på siden kan du laste ned oversikt over bøker og annet materiell for trosopplæring på de tre samiske språkene som kan bestilles fra ulike steder. Ta kontakt om du vet om materiell som ikke står i disse oversiktene!

Kontaktinformasjon for Sámi girkoráđđi - Sáme girkoráde - Saemien gærhkoeraerie - Samisk kirkeråd

Besøksadresse:
Stakkevollveien 41
9010 Tromsø

 

 

 

Postadresse:
Samisk kirkeråd
Postboks 799 Sentrum
0106 Oslo
E-post: post.kirkeradet@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"