Fasteaksjonen er 50 år

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er i år 50 år. Aksjonsdagene 2. - 4. april vil bøssebærere besøke deg for å samle inn midler til årets fasteaksjon «Ja, vi elsker dette vannet!».

I år er det 50 år siden fasteaksjonen så dagens lys! Det hele startet rett etter 2.verdenskrig, og var tenkt som en håndsrekning til nordmenn i Tyskland. Nøden var stor og det utviklet seg raskt til å bli en storstilt hjelpeaksjon for alle sivile i det krigshærjede Tyskland – ikke bare nordmenn. «Folk i nød skal ha hjelp» sa Odd Knævelsrud og den overskriften har fulgt Kirkens nødhjelp helt fram til i dag.

Se video Kirkens Nødhjelp gjennom 50 år          

Fastetidshilsen fra Ingeborg Midttømme - biskop i Møre.mov

Nå feirer vi 50 år. For 50. gang går bøssebærere fra dør til dør og samler inn penger. Mer enn 1 million mennesker har gått med bøsse i løpet av disse 50 årene. Det er fantastisk – TUSEN TAKK – til kirkestaber, frivillige, konfirmanter, bollebakere, givere, sjåfører….!! Uten dere hadde det ikke vært mulig!     

Da frivillige var samlet til Inspirasjonssamling i januar holdt prest Sunniva Gylver en gratulasjonstale til 50 åringen. Hun avsluttet slik:

"Gjennom femti år har Fasteaksjonen mobilisert bredt og mangfoldig - på tvers av alder og teologiske, geografiske og politiske skillelinjer, for å protestere både mot og for. Og i dette mangfoldet blir jeg både mer bevisst på hva jeg selv står for, og jeg blir utfordret på å strekke meg og komme i møte. Fellesskapet holder troen, kampviljen og håpet varmt. Og kirken vår trenger slike felles prosjekter mer enn noensinne.»   Les hele talen   

Kontaktinformasjon for Møre bispedømeråd - Møre biskop

Besøksadresse:

Moldetrappa 1 - Molde

Åpningstider:

Mandag-fredag 
kl. 08.30-15.30

Postadresse:

Møre bispedømeråd

Moldetrappa 1

6415 MOLDE

E-post: more.bdr@kyrkja.no

Tlf: 71 25 06 70

Telefontider:

Mandag-fredag

kl. 09.00-15.00

Ansvarleg redaktør:

Bjørn Olaf Storhaug

Nettredaktør:

Svein Magne Harnes